Дребномащабният в Черно море да се обособи като специфична стопанска

...
Дребномащабният в Черно море да се обособи като специфична стопанска
Коментари Харесай

Отделят дребномащабния риболов от стопанския

Дребномащабният в Черно море да се обособи като характерна стопанска активност. Това планува Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите, оповестен за публично разискване, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.
До 24 септември 2020 година в това число, заинтригуваните страни ще могат да изпращат бележки и мнения. Обособяването на дребномащабния лов на риба като характерна стопанска активност цели да понижи административната тежест за дребните риболовни оператори. Предоставя се опция на лицата, които желаят да правят дребномащабен лов на риба с риболовни кораби с обща дължина под 10 метра, да заявят категорично желанието си пред съответния административен орган. Те ще имат право да правят активност единствено с позволение за дребномащабен лов на риба, а не както до момента с позволение за икономически лов на риба и документ за добито право за асимилиране на запас от риба и други водни организми.
 Риба умъртви мъж в Австралия Риба умъртви мъж в Австралия
56-годишен риболовец е умрял в Австралия, откакто е бил ударен от риба, скочила в лодката му, заяви полицията в събота, представена от Акционерна фирма...
Проектът планува и въвеждане на годен билет за любителски във водите на Черно море, посредством който ще се приложи уеднаквен метод към всички фенове рибари. Това ще докара до повишение на събираемостта на данни за този тип лов на риба.
С цел повишение на информираността и обезпечаване на достъп до водните обекти държавна благосъстоятелност в които е предоставено ръководството на рибните запаси на сдружения за любителски лов на риба, ще бъдат въведени нови условия за обозначаването им и определянето на зона за свободен достъп до тях. По този метод ще се подсигурява по-доброто ръководство на рибните запаси в съответния воден обект. Ще се даде опция в избрана зона от него, лицата, които имат годен билет за любителски лов на риба.
Предвидени са разпореждания, които разрешават попълването и изпращането на данните от риболовния дневник по електронен път за кораби с обща дължина под 12 м., в това число от такива, извършващи дребномащабен лов на риба. Така ще се усъвършенства качеството на събираните данни за риболовните действия на този сегмент от риболовния флот.
Предвиден е механизъм, който да разграничи задачата при реализирането на аквакултури в две насоки: продажба или реализация на клиенти и осъществяване на заплатен лов на риба (риболов със спортно-развлекателни цели).
 Свободен лов на риба на Гребната база в Пловдив за ден Свободен лов на риба на Гребната база в Пловдив за ден
Разрешават за ден свободния лов на риба на Гребната база в Пловдив. Всички искащи могат да сграбчват въдиците и да отидат за риба на 23 окто...
В Проекта на изменение и допълнение на ЗРА са допълнени неразрешените уреди, средства, такъми и съоръжения за осъществяване на лов на риба, поради негативното влияние, което оказват върху рибния запас. Това са уредите серкме, цапало, рачило и герим.
Съгласно препоръчаните промени, размерът на някои наказания за осъществени административни нарушавания ще бъдат понижени или увеличени, съгласно социално-икономическите условия и тежестта на осъщественото административно нарушаване.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР