Дребните вложители изчерпват своите спестявания в банките, а по-големите -инвестират

...
Дребните вложители изчерпват своите спестявания в банките, а по-големите -инвестират
Коментари Харесай

Малките банкови депозити продължават да се топят

Дребните инвеститори изчерпват своите спестявания в банките, а по-големите -инвестират в недвижими парцели, сочи експертен разбор.

Данните на Българска народна банка за първата половина на годината демонстрират, че на тримесечна база депозитите до 10 000 лв. понижават. Ако и през идващите месеци наклонността остане, това ще бъде симптом, че рецесията стартира да изчерпва спестяванията на семействата.

" Условията, които постанова рецесията, принуждават хората, които са изгубили или са понижили своите приходи, да прибягнат към спестявания. В случай на потребност сигурно ще прибегнем към тях. Все отново това са спестявания и за такива цели ", разяснява финансовият анализатор Иван Стойков, в ефира на БНР.

Според него по-големите депозити също понижават, само че средствата от тях изтичат в вложения в недвижими парцели. " Това са хора с по-дълги спестявания, с по-високи приходи и с по-големи като цяло благоприятни условия и отливът, който се осъществя на подобен размер депозити, една доста огромна част от него отива на имотния пазар ", разясни той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР