Дребните примати от вид Боливийски саймири са хапали и драскали

...
Дребните примати от вид Боливийски саймири са хапали и драскали
Коментари Харесай

Смели маймуни не се дадоха на крадци

Дребните примати от тип Боливийски саймири са хапали и драскали похитителите си, като по този начин освен са осуетили желанията им, само че и са дали евентуални насоки на полицията да ги разпознава, в случай че някой от тях потърси здравна помощ, оповестява в. "Дейли експрес ", представен от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че тежат по-малко от пакет захар, маймуните от този тип са считани за куражлии и са еволюирали да се отбраняват даже от най-смъртоносните си врагове - отровни змии и грабливи птици.

С шумните си писъци, острите си зъби и практиката си да се "ароматизират " със личната си урина, евентуалните жертви евентуално са изненадали похитителите, проникнали в ограждението им в зоопарка в Уелингтън.

Няколко маймунки са потърпевши леко при нападението, само че всички са оживели. Заради възходящата си известност като домашни любимци приматите към този момент имат цена, както в естествена среда, по този начин и в плен, и колекционери и зоопаркове по света постоянно стават обект на незаконни планове.

"В случая обаче крадците са се сблъскали с много неприятелски среднощен банкет. Леките пострадвания, които са получили няколко от маймунките свидетелстват, че са били сграбчени, само че са съумели да се защитят. Боливийските саймири са дребни храбреци и не долюбват непознати хора. Очевидно е, че са се борили самоуверено против опита да бъдат похитени ", споделя директорката на зоопарка Карън Файфийлд.

Служителите към момента недоумяват на кого е хрумнало да краде Боливийски саймири, защото маймуните от този тип са необятно публикувани. Начинът обаче, по който крадците са проникнали в обителта им, свидетелства, че опитът е бил усърдно премислен, а не е дело на пияни шегобийци.

Иронията в тази ситуация е, че с цел да стигнат до Боливийските саймири, похитителите са минали през ограждението на маймуните от типа Златист лъвски тамарин - една от най-ценните плячки за крадците на животни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР