Дребните батерии крият огромна опасност за малките деца, затова трябва

...
Дребните батерии крият огромна опасност за малките деца, затова трябва
Коментари Харесай

Дребните батерии крият смъртоносна опасност за малчуганите

Дребните акумулатори крият голяма заплаха за дребните деца, по тази причина би трябвало да сте изключително деликатни с тях, изключително с тези вид бутон или литиево-монетна. Обикновено това, че са дребни и лъскави, притегля децата, само че те могат да доведат до незабавни, даже животозастрашаващи положения, в случай че се обхванат, или пък се натикан в носа, или ухото.

 

Бутонните и литиево-монетните не са безусловно идентични, само че общото е, че и двата типа са доста дребни и кръгли. Добре е да сте наясно, че влизайки в контакт с телесна течност, батерията стартира да генерира ток, който пък на собствен ред създава дребни количества натриев хидроксид – корозивно вещество, сходно на луга. В този ред на мисли, в случай че батерията заседне някъде в тялото, „ лугата “ ще стартира да прогаря дупка на въпросното място и ще аргументи зараза. Резултатът може да бъде съществено увреждане, освен това дълготрайно или даже летален излаз.

Другото, което би трябвало да знаете е, че когато сменяте батерия, тя към момента има заряд, защото стопира да зарежда устройството много преди да се изтощи напълно. Това значи, че считаната за „ мъртва “ батерия, към момента може да навреди на детето, в случай че попадне в гърлото, носа или устата му. Колкото по-голям е зарядът на батерията, толкова по-бързо е и пострадването.

 

Изгарянето с „ луга “ може да докара до трайно увреждане на дишането, обонянието или пък слуха. Имайте поради, че попадайки в хранопровода, батерията може да повреди даже белите дробове, както и огромни кръвоносни съдове.

 

Можете да избегнете всичко това, в случай че потърсите акумулатори в предпазена от деца опаковка. Има и един тип литиева монетна батерия, чието покритие е горчиво и това попречва децата да я обхванат. Бихте могли да залепите с тиксо отделенията на отдалечени и всевъзможни уреди с акумулатори, с цел да избегнете риска детето да ги отвори и да я погълне.

Инфо: Уикенд

Тагове: дребни батерии деца малчугани изгаряния „ луга “ рани инфекции задушаване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР