Драстично увеличение на цената, по която Столичната община плаща на

...
Драстично увеличение на цената, по която Столичната община плаща на
Коментари Харесай

София пак пробва да плаща повече на частен превозвач

Драстично нарастване на цената, по която Столичната община заплаща на частния транспортьор " МТК Гроуп ", възнамерява да гласоподава общинският съвет на съвещанието си в четвъртък.

Повишението от 3 до към 5 лв. за километър пробег за рейсовете на частната компания, се оправдава със правосъдните разногласия, които локалната власт от години води с " МТК Гроуп ". Причината за тях са клаузи в контракта за осъществяването на услугата от 2016 година, съгласно които цената цената нараства при по-голяма инфлация и с повишаване на горивата – главно газа, на който се движат рейсовете.

Преди към седмица общински съветници от специфичната комисия, основана, с цел да реши въпроса, оповестиха, че против по-големи заплащания или удължение на контракта. Единият вид, показан от частната компания, бил да се усили цената за километър пробег до сумата, плащана на общинския транспортьор " Столичен автотранспорт " - 5.07 лв.. Другата алтернатива била удължение на 8-годишния контракт с 4 години. Тогава съветниците оповестиха, че още няма решение, само че ще се търси най-хубавото за общината.

Седмица по-късно явно решение е открито и е импортиран ексклузивен отчет за споразумяване на разногласията с " МТК Гроуп ". Според него цената за услугите на частния транспортьор би трябвало да са усили до 4.82 лв.. Предложението е аргументирано с калкулации, че в случай че се спазят клаузите от контракта за индексация на заплащането, то би трябвало да стигне 5.71 лв. и това да коства на локалната власт с към 1 млн. лв. повече на година

Това е следващият опит да се провиснал повече пари на „ МТК Гроуп “ поради правосъдните каузи, които води против общината. Преди две години предлагането беше на компанията да се платят в допълнение 5 млн. лв.. То обаче беше оттеглено след напън от страна на опозицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР