Драстично увеличение на сексуалните престъпления срещу деца чрез емоционално изнудване

...
Драстично увеличение на сексуалните престъпления срещу деца чрез емоционално изнудване
Коментари Харесай

Явор Колев: Сексуални хищници дебнат децата ни в интернет

Драстично нарастване на половите закононарушения против деца посредством прочувствено изнудване има в България, заяви по Нова тв специалистът по киберсигурност Явор Колев.
Злонамерени извеждат децата в интернет зони, където ги провокират да разгласяват първоначално безобидни, само че последователно фотоси предизвикателно полово наличие. Според него е значимо да бъдат арестувани педофили и вкарвани в пандиза, само че още по-важно е децата да бъдат предпазвани от сходни контакти. Това може да става в фамилията, посредством срещи в учебните заведения, посредством присъединяване специфични просветителни планове.
Колев напомни злокобни практики, в които децата лягат на пешеходни пътеки, с цел да ревизират реакцията на водачите. Цитира и случай в Италия с деца, които се потапят във вода, до момента в който устоят без да дишат, когато 10-годишно умира.
Най-популярните геймърски приложения също са рискови, тъй като злонамерени проникват там и може да се възползват от децата за полови закононарушения.
Проблемът е, че децата без контрол обитават в обществените мрежи и е доста елементарно някой да ги манипулира. Затова е доста значимо родителите да бъдат с тях, да имат достъп до всичките им профили в интернет и да управляват наличието им в мрежите.
Интернет престъпността е трансгранична, по тази причина би трябвало да има възобновяване на законодателството и съдействие със службите за сигурност в интернационален проект, сподели още Колев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР