Драстично съкращават курсовете на междуградските автобуси в Русе, тъй като

...
Драстично съкращават курсовете на междуградските автобуси в Русе, тъй като
Коментари Харесай

Автогара Русе пред затваряне, драстично са съкратени курсовете на автобуси

Драстично редуцират курсовете на междуградските рейсове в Русе, защото броят на пътуващите внезапно е намалял. Превозвачите са обезпокоени поради неналичието на доходи, а малцината пасажери мъчно съумяват да се придвижат при нужда.

Пътуват най-много хора, на които им се постанова да посетят болница или да вземат медикаменти.

Редуцирани са линиите към София, които нормално са най-натоварени, а към Силистра линията е спряна от през вчерашния ден. До края на седмицата няма да има и рейсове за Варна. „ Като поток доста понижиха хората, просто към този момент очевидно отбягват да пътуват, пътуват по 1-2 души “, споделя служителката Юлия Михайлова.

Има действителна заплаха автогарата да затвори, защото няма доходи.

COVID-19 може да коства 252 милиарда $ на въздушния превоз през 2020 година
„ Бариерите са вдигнати, оттова също никакъв доход, от наем на визитите на касите, които обслужват превозвачите, сме взели решение на управлението да понижим с 50 % месечния наем. От порядъка на 90 % са спрели обслужванията както на селищната, по този начин и републиканските пътни мрежи. Само някои в околните покрайнини на Русе има превоз, само че това са напълно мънички със затихващи функцийки, не знаем какво ще бъде всеки миг “, разяснява шефът Янко Янков.

Тъй като обстановката е динамична, превозвачите към този момент не продават авансово билети, а касите работят с лимитирано работно време. Макар и малко на брой, пасажерите прецизно съблюдават условията и попълнят заявления за задачата на пътуването си, които се раздават на билетните каси.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР