Драстично повишаване на глобите за заведения и дискотеки, които вдигат

...
Драстично повишаване на глобите за заведения и дискотеки, които вдигат
Коментари Харесай

Решено! До 6 хиляди лева глоба за шумния съсед, до 20 000 за заведенията, които пречат да спите

Драстично повишение на санкциите за заведения и нощни заведения, които подвигат звук от 14 до 16 часа и от 22 до 8 часа, както и за хората, надуващи децибелите у дома, одобри Министерският съвет по искане на вицепремиера Валери Симеонов на постоянното си съвещание в сряда.

Също по този начин към този момент заведенията, нарушаващи условията да не се шуми в уречените часове ще могат да бъдат затваряни за една седмица, а в случай че още веднъж се разрешат да подвигат звук в границите на една година след провинението, ще бъдат запечатване за цялостен месец, написа mediapool.bg.

Драконовските ограничения бяха обещани от Симеонов по време на предвожданите от него акции против шума предишното лято в заведения в курорта Слънчев бряг, при които бе конфискувана озвучителна техника и даже бе задържан един от най-известните български диджеи – Станчо.

Според заложените в плана http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=3402 хората, които провокират звук над допустимото, ще бъдат глобявани от 500 до 1000 лева, а при наново нарушаване – от 2 хиляди до 6 хиляди лева Досега наказания за наново нарушение не са били планувани.

При заведенията сегашната санкция от 1000 до 3 хиляди лева се покачва на 5000 до 10 хиляди лева, а при рецидив – от 10 хиляди до 20 хиляди лева

Предвижда се също по този начин служителите на реда да бъдат оправомощени да постановат административните наказания по закона.

В претекстовете към законопроекта се показва, че задачата му е запазване популацията от нездравословното влияние на шума, провокиран от активността на търговски и индустриални обекти, разкрити в жилищни здания и здания със смесено предопределение, зони и територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и други

Предвижда се в разпоредба Министерският съвет да дефинира условията за обезпечаване на естествена акустична конюнктура в жилищни и публични здания и рекреационни зони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР