Драстично нараства броят на новорегистрираните жители в община Кресна преди

...
Драстично нараства броят на новорегистрираните жители в община Кресна преди
Коментари Харесай

В община Кресна нарасна броят новорегистрирани жители преди евроизборите

Драстично нараства броят на новорегистрираните поданици в община Кресна преди изборите. За това ни алармираха жители от обитаеми места в общината. От началото на годината в общинската администрация са подали заявление за смяна на непрекъснат и сегашен адрес над 660 души. Новите поданици са с български генезис, а не чужденци. От общината споделиха, че 80% от тях са свързани с града и имат там парцели.

Кресна Горна Брезница, Кресна

Служители на общината правят инспекция по какъв брой души са регистрирани на един адрес. До момента не са открити нередности съобщи кметът на Кресна и добави, че няма подадени заявки от новите поданици, които да са поискали да гласоподават на идните избори.
Николай Георгиев, кмет на община Кресна: Ние в този момент не можем да твърдим дали ще гласоподават тук, или не. Ние като община и работа ГРАО, откакто пристигна човек и пусне заявление по надлежния метод, нямаме право да отхвърляме. Такъв е законът, подобен е Изборният кодекс.
Местните поданици признават, че в града интензивно се приказва за регистрация на нови хора.

От началото на годината с над 100 души се е нараснало популацията и в село Горна Брезница. Според локалните обаче множеството поданици не са свързани с изборите, а с пазаруването на от ден на ден къщи.

От община Кресна считат, че в последните години в региона се разкриват от ден на ден работни места, което може да е причина за огромния напор на искащи да се заселят тук.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР