Драстични разминавания има в декларираното имущество от Георги Костов при

...
Драстични разминавания има в декларираното имущество от Георги Костов при
Коментари Харесай

Фрогоко: Двете жилища на Георги Костов станаха по 60 кв. м, след като оглави ”Митниците”

Драстични разминавания има в заявеното имущество от Георги Костов при всъпването му в служба като шеф на Агенция „ Митници ” и при освобождението му преди този момент като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това стана ясно от сигнал до Фрогнюз, подаден от негови чиновници.
При встъпване в служба шеф на Автомагистрала Г. Костов е заявил притежавани гори в с.Спанчевци, община Вършец, с повърхност 9 дка, а при освобождение от служба основен секретар на Министерство на вътрешните работи той има гори в с.Спанчевци, община Вършец, с повърхност 8342 дка. Вероятно горите с повърхност над 8000 дка са продадени от някогашния основен секретар, само че той не е заявил сходни парични приходи в декларацията при постъпване в Автомагистрала, се показва в сигнала, изпратен от чиновници на Костов.

При освобождение от служба основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов има апартамент в София с повърхност 84 кв.м, добит 2005-а, а същият апартамент при встъпване в служба шеф на Автомагистрала е заявен с повърхност 68 кв.м.

Подобно е ситуацията и с втория апартамент на Георги Костов: при освобождение от служба основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов има втори апартамент в София с повърхност 70 кв.м, добит 2006-а, като същият апартамент при встъпване в служба шеф на Автомагистрала е заявен с повърхност 63 кв.м.

Буди терзания и фактът, че Георги Костов подава декларация за освобождението като основен секретар на Министерство на вътрешните работи на 22.05.2017-а, към този момент откакто е назначен на поста шеф на митниците. Освобождават го от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи 3 месеца по-рано – през февруари. Законът изисква декларация да се подаде в едномесечен период от освобождението. Неточност в датите има и в декларацията при встъпване в служба като шеф на Автомагистрала: Георги Костов показва дата на встъпване 11 март 2017 година, а той е назначен при започване на май същата година.

Време е прокуратурата и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество да ревизират разминаванията в декларациите на Георги Костов. До 8-и този месец всички държавни чиновници, без значение от ранга си, би трябвало да подадат незабавно заявления заради промени в законодателството и чиновниците на Автомагистрала се питат какво ще заявява Георги Костов в този момент?, написа в писмото на чиновниците.

Декларация Георги Костов при овакантяване на Министерство на вътрешните работи

Декларация Георги Костов при постъпване в Агенция митници

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР