Драстични мерки и солени глоби за всички, които са виновни

...
Драстични мерки и солени глоби за всички, които са виновни
Коментари Харесай

Кметът на Плевен с драстични мерки срещу незаконните сметища

Драстични ограничения и солени санкции за всички, които са отговорни за образуването на противозаконни, превърнати в кочини сметища в разнообразни региони на Плевен даде обещание през днешния ден кметът на града Георг Спартански. В последните дни той за следващ път обиколил невралгичните точки във връзка с чистотата и във връзка със сигнали на жители за нерегламентирано изхвърлени боклуци.
„ Районът към така наречен блок „ Добре пристигнали! “ в квартал „ Сторгозия “ е такава скотщина, каквато несъмнено няма и в Бомбай. За страдание, тя не е единствената в града. Ще търсим метод да принудим жителите, живеещи там да изчистят насъбраните боклуци. Бяхме и в индустриалната зона – в някогашната „ Автогара Север “, където има търговии на едро. Дворът е частен. Кочината е толкоз огромна, че не се вижда асфалтът под нея. А там има два контейнера – единият беше празен, а другият – цялостен доникъде. Търговците там са трансформирали пространството в обор, само че не им пука и живеят като прасета. Ще изпратя общинския инспекторат и чиновници на отдел „ Екология “ да напишат констативни протоколи. Ще ги одръстим с санкции и по едно и също време с това ще подам сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда. Така повече не може “, описа градоначалникът.
Другият регион, на който той към този момент „ взел мярка “, е в квартал „ Мара Денчева “ – против така наречен блок „ Китайската стена “. И там имало регион, който е трансфорат в бунище. Кметът разпоредил да се направи там незабавна инспекция. Това е една от централните улици и всеки ден по нея минават хиляди хора, а наоколо били изхвърлени дивани, мебели, фотьойли, какво ли не. Дворът на къща, която е благосъстоятелност на „ Жилфонд “ и е дадена за обитаване от обществено слаби, бил трансфорат в склад за аварийни елементи, мотори на коли, капаци за коли, перални, печки и други
„ Вече издадох две заповеди за преустановяване на наемните връзки с тези двама наематели, които живеят там, тъй като 100 пъти са предупреждавани, че това повече няма да се търпи и да се толерира. А те, в случай че желаят, да апелират в съда. Ще обърнем изрично „ другата страница “, тъй като по този начин повече не може. Не може да си приказваме толкоз пъти едни и същи неща, ние да се вършим на разбиращи, на толерантни, да ми реват българите против ромите и ромите против българите. Видно е, че тези свинщини се вършат от всички етноси “, разяснява Георг Спартански.
Той прикани всички, които желаят, тази неделя в 11,00 ч. сутринта, да дойдат с него и да изчистят дружно парк „ Кайлъка “ в региона от Моста до басейните. Ще има обезпечени полиетиленови чували.
„ И паркът е станал кочина, положението му е безобразно. Той е държавна благосъстоятелност, а знам, че плевенският регионален шеф няма пари и запас да го поддържа. Ако с мен дойдат най-малко 10 плевенчани, мисля, че за два часа ще успеем да свършим цялата работа. Крайно време е да престанем да чакаме някой различен да ни прави работата. Не ми пука дали ще пишат, че си върша пиар “, сподели още кметът Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР