Драстичната разлика между цената на труда у нас и в

...
Драстичната разлика между цената на труда у нас и в
Коментари Харесай

Еднакви заплати у нас и в ЕС, ще получаваме ли колкото германците ?

Драстичната разлика сред цената на труда у нас и в другите същински развити страни. Минимално един немец получава над шест пъти повече от един българин. Евродепутати са се амбицирали да трансформират това и събират подписи, които да внесат в евроинституциите, оповестява NOVA. 

Може ли една подписка да изравни заплащането в Европа и ще получаваме ли колкото германците, единствено тъй като Европейски Съюз ще подреди това? В „ Здравей, България ” тематиката разясняват евродепутатът Ангел Джамбазки и икономистът Владимир Каролев.

„ Става дума за европейска гражданска самодейност. Такава процедура е провеждана единствено един път до момента и е било допитване, обвързвано с качеството на водата. Целта на това начинание е да се съберат задоволително брой подписи, които биха удостоверили желанието на тези хора въпросът да бъде подложен пред Европейската комисия ”, разясни Джамбазки.

Редица западноевропейски страни имат тежки протекционистки вътрешни закони, които пречат на източните бизнесмени да работят добре ”, разясни евродепутатът, давайки за образец страни като Германия, Франция, Австрия, Италия и Белгия.

„ Например, българските превозвачи могат да си разрешат стандарт на своите чиновници в размер на 1500-2500 евро. Това явно нервира техните западни съперници и се пробват да откраднат бизнеса и да го реалокират в Западна Европа. Именно по тази причина желаеме да спрем тази процедура, тъй като логиката на Европейски Съюз е обединен пазар ”, сподели Ангел Джамбазки.

„ Съгласен съм с тази подписка, само че е неоспорим факт, че не е допустимо с административно решение на който и да е парламент да забогатее дадена нация ”, на мнение е Владимир Каролев.

„ България постоянно е била най-бедната страна в Европейски Съюз. До 2008 година страната ни много бързо настигаше междинното ниво на Съюза. След това обаче този ритъм се забавя, тъй като липсват промени ”, на мнение е икономистът. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР