Драстичен скок в цените на билетите за влак. От 7

...
Драстичен скок в цените на билетите за влак. От 7
Коментари Харесай

"Само вагоните да не дрънкат като каруци": Как се приема поскъпването на влаковете?

Драстичен скок в цените на билетите за трен. От 7 май цената им се покачва приблизително с 20 %. Актуализация ще има и на цените на непокътнатите места, както и на спалните вагони и картите. 

От БДЖ обясниха нарастването с покачването на разноските за прехрана на сдружението през последните три години.

Пътнически трен за Враца идва на четвърти коловоз. Една от основните жп гари у нас – в Мездра, посреща и изпраща влакове по направленията Видин, Варна, Русе и София.

През последния месец на Венцислав Иванов му се постанова да пътува постоянно до Плевен. Казва, че билетът не е безценен, само че и изискванията не са положителни. ”

“Не е чисто, не е уютно, ето - сами усещате тука вонята на тоалетните ”, споделя той пред екипа на bTV.

За последните 12 години БДЖ е нараснало цените на билетите един път с 1,8%

И с цел да се убедим, ни води до санитарния възел.

“ ”Аз не виждам кое е европейското тук, по-скоро е българско ”, споделя Венцислав Иванов.

За последните три години разноските като заплати, горива, електрическа енергия и застраховки, са  скочили с над 23 %, а действително билетите не са поскъпвали от 2012 годна, като се изключи минимално индексиране през 2020 година, споделят от БДЖ.

„ Повишаването на цените спрямо автобусния превоз не са по-високи, тъй че едно нарастване до четири лв. София – Бургас или София-Варна, не считам, че е причина за понижаване на пътникопотока “, разяснява инж. Венцислав Славков, шеф на БДЖ – „ Пътнически транспорти “.

„ Единствената опция да се стигне до по-голям град е единствено с железопътния превоз “, изясни кметът на Садово

Клиентите на БДЖ разясняват 20-процентния растеж на цените друго.

“Увеличението не е за нас, пенсионерите. Искат да ни спрат да не вървим на никое място ”, споделя Надка Димитрова.

„ За мен цените на билетите в БДЖ са дори ниски “, показва Силва Маринова.

„ Само хигиената, хигиената и вагоните да се оправят, да не дрънкат като каруци “, показва Красимир Коларски.

В момента услугата се предлага единствено по направленията София-Враца-Видин и София-Враца-Лом

От БДЖ дават отговор, че се стараят. През последните три месеца закъсненията на влаковете по виновност на превозвача били сведени до най-малко,  подписани са контракти за доставка на рециклирани вагони, както и на нови локомотиви. Старите са на повече от половин век.

 Голямо нарастване на цените на билетите за трен БГ Бизнес 3 мин. Голямо нарастване на цените на билетите за трен  Ремонтирани гари стоят заключени: Защо хората чакат влаковете на открито в студа? Тази сутрин 2 мин. Ремонтирани гари стоят заключени: Защо хората чакат влаковете на открито в студа?  БДЖ вкарва електронно издаване на билети във влака България 1 мин. БДЖ вкарва електронно издаване на билети във влака  Голямо нарастване на цените на билетите за трен БГ Бизнес 3 мин. Голямо нарастване на цените на билетите за трен  Ремонтирани гари стоят заключени: Защо хората чакат влаковете на открито в студа? Тази сутрин 2 мин. Ремонтирани гари стоят заключени: Защо хората чакат влаковете на открито в студа?  БДЖ вкарва електронно издаване на билети във влака България 1 мин. БДЖ вкарва електронно издаване на билети във влака
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР