Драстичен ръст на разходите на родителите. През последната година отглеждането

...
Драстичен ръст на разходите на родителите. През последната година отглеждането
Коментари Харесай

Колко струва отглеждането на дете у нас и в Европа

Драстичен растеж на разноските на родителите. През последната година развъждането на деца коства най-малко с 20% повече, сподели инспекция на NOVA. Нагоре вървят както разноските за съществени бебешки и детски артикули, по този начин и тези за частни градини, спомагателни занимания и детски кухни.
 
В опита ще съпоставим цените на съществени детски и бебешки артикули и услуги – у нас и в още три европейски страни – Франция, Австрия и Англия.

В листата ни влизат пелени, приспособено мляко, пюре и шише с биберон. През последната година търговците регистрират растеж от най-малко 20%. Нагоре вървят и разноските за частни градини, детски кухни и просветителни принадлежности. Ще съпоставим и главните помощи, с които държавните управления в обособените страни подкрепят родителите.
 
От сметките за съществени артикули през таксите за градина до спомагателните занимания. Всеки разход за развъждането на децата пораства през последната година, пресмята Наталия Такова. Като майка деликатно следи цените на щанда, когато купува най-необходимото за синовете ѝ.

Завишени ли са изкуствено цените на храните у нас

„ Аз съм майка на две деца: едното е на 5.5 година, другото - скоро ще навърши 3 година Това, което следя е един забележителен растеж във връзка с съществени артикули за бебета и дребни деца: като се стартира от пелени, през детски пюрета и други съществени потребности, които има едно дете ”, споделя Наталия Такова, майка и гл. редактор на „ Ох, на мама ”.
 
 istock istock
С нейна помощ ще пресметнем: какъв брой са нарастнали разноските за главните артикули и услуги за развъждане на деца: у нас и в още три европейски страни. Изготвяме лист за най-необходимото за бебетата и дребни деца.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР