Драматичният театър „Драгомир Асенов” се включва в дарителската кампания за

...
Драматичният театър „Драгомир Асенов” се включва в дарителската кампания за
Коментари Харесай

Театърът в Монтана прави благотворителен спектакъл за статуята на Диана

Драматичният спектакъл „ Драгомир Асенов” се включва в дарителската акция за възобновяване статуята на Диана в Монтана с благотворителен театър. Той ще се играе на 18 октомври от 19,00 часа и е постановката по пиесата на Анатолий Крим „ Мистерията Дон Жуан “.
Инициативата за възобновяване на бронзовата статуята на Диана в града стартира това лято. Неин създател е скулпторът Димитър Ганчев. Направена е през 1973 година и е сложена наоколо до тогавашния Ловен дом на Калето. През 90 години е открадната.
За повторното основаване на металната статуя по дарителската сметка на общината до момента са събрани 17 хиляди и 800 лв. - от Ротари клуб – Монтана / 6 000 лева/ от почетните жители проф. Иван Гаврилов /5 000 лева/, Иван Иванов /2 000 лева/ и Крум Христов /2 000 лева/. Другите донори са Димитър Радичков /1200 лева/, кметът Златко Живков / 1000 лева/ и Борис Борисов - 600 лв..
Статуята на римската богиня, знак от предишното на града и изобразена на герба му, би трябвало да бъде подготвена за празника на града – Денят на Свети Дух, идната година. Има три вероятни места за слагането й в центъра на Монтана, посочи кметът Живков, само че което и да бъде определено ще има обезпечено видеонаблюдение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР