Драматични кадри показват момента, в който алпинист е спасен от

...
Драматични кадри показват момента, в който алпинист е спасен от
Коментари Харесай

Моментен катерач, спасен от смърт по време на драматично спасяване при -2C виелица

Драматични фрагменти демонстрират момента, в който планинар е избавен от гибел в ужасяваща -2C вихрушка, откакто се е отделила от групата си, до момента в който е на 4000 фута нагоре в планината.

Героични спасители с голям екип от общо 17 души се бориха с тежък сняг и свирепи ветрове със скорост до 80 благи в час по време на задачата си към 17:30 ч. в събота (30 декември) в Шотландските планини. Планинският избавителен екип на Cairngorm я откри в скалното поле на Coire an t-Sneachda и я придвижи с носилка в продължение на една миля, до момента в който стигнат до транспортно средство, с цел да я върнат в базата.

Малко евентуално е алпинистът щеше да оцелее през нощта, в случай че екипът не я беше намерил, споделиха спасителите. Жената към този момент страдаше от безсилие и лека хипотермия сега, в който беше избавена.

Ръководителят на планинския избавителен екип на Cairngorm Iain Cornfoot сподели: „ Тя беше доста студена и страдаше от безсилие. Условията, на които се бе натъкнала, бяха ужасяващи. Всъщност бяха толкоз неприятни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР