Драматичната 2020 година се отрази и на резултатите от търсенето

...
Драматичната 2020 година се отрази и на резултатите от търсенето
Коментари Харесай

Образованието е по-търсена тема в Google от попфолка


Драматичната 2020 година се отрази и на резултатите от търсенето в Гугъл
(снимка: CC0 Public Domain)

С блъсъкът с световна пандемия промени метода на живот на българите, което се отрази и на търсенията на информация в Гугъл. Терминът на годината несъмнено е „ ковид ” , следван от всичко, което той носи със себе си като: „ коронавирус признаци ” , „ ограничения Covid-19 ” , „ заявления Министерство на вътрешните работи ” , „ изключително състояние ” , „ дезинфектант ” , „ маски за лице ” и „ зелен кулоар ” .

Същевременно, от търсачката демонстрират, че през 2020 година българите се вълнуват повече от световните събития, в сравнение с от локалните. Изборите за президент в Съединени американски щати са втората по значителност тематика в търсенето на информация. В топ 100 на търсенията повече от 15% са свързани с изборите оттатък Океана. Кой е и какъв е Доналд Тръмп? Кога са изборите в Съединени американски щати и настоящи резултати? Търсените термини по отношение на изборите в Америка са повече даже от спортните събития, локалните злословия и сериали.

Третата най-значима тематика през годината обичайно е. Българите са търсили вход към разнообразни системи за образование, измежду които „ Гугъл classroom ” и „ teams ”, както и разнообразни онлайн просветителни запаси като „ shkolo ”. Интересът към образованието надвишава значимо всички сериали, поп и фолк реализатори и даже спортисти и спортни събития.

Сред най-търсените персони в Google  се подреждат Васил Божков, Джо Байдън,,  Борис Джонсън и Ким Чен Ун. Друга българска изява означават Жени Калканджиева, Николаос Цитиридис, Цвети Пиронкова, Ген. Мутафчийски и Александра Кръстева, които оформят водещата десетка.

Общи търсения

Коронавирус

Личности

Спортни събития

Приложения

Образование

Рецепти

Български реалити формати и сериали

Събития

Статистиката на Гугъл разкрива по какъв начин наподобява 2020 година по целия свят. Тенденциите в търсеното по страни са налични за разглеждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР