Драматичен театър Сава Огнянов започна активно да публикува цели театрални

...
Драматичен театър Сава Огнянов започна активно да публикува цели театрални
Коментари Харесай

Русенският театър представя спектали онлайн

Драматичен спектакъл " Сава Огнянов " стартира интензивно да разгласява цели театрални постановки в YouTube.

Качените в канала " Драматичен спектакъл Русе " видеа са снимани по време на премиерните спектакли, а самодейността съставлява самобитна машина на времето за създателите и фена.

Заснемането с архивна цел се практикува от дълго време от културният институт, само че досега записите не са излизали от хранилището на театъра. Гледането в канала е безусловно гратис и не изисква от потребителите регистрация. От екипа на театъра дават обещание да сортират най-качествените записи и любопитни заглавия, които ще споделят с феновете на театралното изкуство до два пъти в седмицата. Регистрираните в YouTube консуматори могат да натиснат аленият бутон Абониране или Subscribe и по този начин да са постоянно осведомени, когато от институцията насрочат онлайн премиера в канала си.

Първите налични за гледане цялостни записи са четири. Това са постановките " Медея " (2012, реж. Петър Денчев), " Вечери в Антимовския хан " (2014, реж. Орлин Дяков) и " Женско царство " (2016, реж. Орлин Дяков). Качен е и запис от 2018 година на част от обичаният на русенци Международен фестивал " Живи скулптури ", който набра изключителна известност през 2019 и завоюва премията за най-хубаво туристическо събитие на Русе, връчвана от Общината след гласоподаване на русенци.

От театъра загатват, че обмислят също предавания онлайн и се чака да бъде приключен филмът за " Живи скулптури 2019 ", който бе сниман поръчка на културният институт и се създава от екип на Арена медиа. Още изненади готвят за феновете си в YouTube, както и за феновете във Facebook страницата @TeatarRuse, само че към този момент театралите не издават повече елементи, Това което може да се чака сигурно е първокласен спектакъл и разнороден репертоар, въпреки и на екран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР