Драматичен сюжет, разгръщащ се в следвоенен Париж, проследяващ съдбата на

...
Драматичен сюжет, разгръщащ се в следвоенен Париж, проследяващ съдбата на
Коментари Харесай

`Колекцията` е вдъхновена от Кристиан Диор

Драматичен сюжет, разгръщащ се в следвоенен Париж, проследяващ ориста на една фешън къща, ръководена от двама братя – упорит и удобен предприемач и талантлив романтик с измъчена душа (и тяло). Малко new look, малко скелети, изостанали от Втората международна война по дрешниците, трагични фамилни връзки, шивашки умения и съвършена грациозност.

Това е " Колекцията ", продукция на Amazon Prime, която върви всяка неделна вечер от 23:00 по Epic Drama – най-новият член на фамилията на Viasat History и TV1000 - и която загледах в началото поради тематиката – мода, след това поради прослойка – Мами Гъмър (дъщеря на Мерил Стрийп), Франсис де ла Тур и така нататък и имам намерение да продължа да проследявам поради цялостния сюжет.



Ако харесвате жанра periodic drama с класическа актьорска игра, ретро хармония и ненатрапващи се исторически препратки – сериалът ще ви допадне.



Всичко се върти към фамилния фешън бизнес – ателие Sabine, което въпреки с измислено име извънредно прилича метода по който Кристиян Диор и неговата сбирка от 1947 година постанова The New Look и възстановява женствеността на кройките и пищността на облеклата, които Втората международна война лишава от дамите. Въпреки, че не открих на никое място удостоверение, че Диор е първообразът на Пол Сабин, попаднах на този кадър, който удостоверява догатката ми:



Една млада жена от заможно парижко семейство е нападната и красивата ѝ рокля Dior е раздрана на улицата от гневна навалица, която я упреква в разсипничество и непотребна показност на фона на всеобщата беднотия и недостиг в следвоенните години.



Създателите на сериала са почерпили изцяло ентусиазъм освен от работата на великите парижки haute couturières и естетиката на втората половина на 40-те, само че и и от флирта сред дизайнери и нацистки офицери, измежду които се подреждат Коко Шанел, която остава да населява жилището си в Ritz в Париж и се е говорило, че прекомерно бързо се е сприятелила с немците и даже е съумяла да стане държанка на върховен Schutzstaffel офицер разквартируван в Париж.



Костюмите в сериала са изключително впечатляващи – освен роклите на заможните героини, само че и облеклата на елементарните шивачки в ателието на Sabine са безусловно достоверни, като по този начин си направих труда да ревизира кой ги е сътворил. Ето резултатите от късия ми desktop research – Chattoune & Fab основават сбирка от 30 приказни ръчно направени рокли, след което се заемат с останалите 1200 дрехи за всички персонажи, като деликатно преценяват облеклата с облика на героите, обществения им статус и най-много кройките и модата от интервала. Интересен факт е, че всички облекла, изключително роклите на стилния салон Sabine са ушити по автентичен дизайн, спазвайки още веднъж шивашката традиция на съответния интервал, само че няма реплики на емблематични дизайнерски дрехи от интервала.



Epic Drama започва в Европа на 14 декември 2017 година Новият канал от фамилията на Viasat History и TV1000, единствено за трагични продукции, е наличен в южна България посредством ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в северна България – посредством NetWorx – на позиция 230, а в София – посредством NET1 на 82 канал. Сред министър председателите в стартовата скица бяха основаният от напълно дамски креативен екип „ Блудници “ и минисериалът в шест елементи „ Клондайк “ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се причислиха луксозният „ Версай “ и най-скъпият план на шведската SVT „ Ресторантът “. В средата на март дебютира испанският трилър шлагер „ Чумата “, а на Цветница - „ Миниатюристът “! Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР