Драматичен обрат! Кристалина Георгиева все пак е кандидатът на ЕС

...
Драматичен обрат! Кристалина Георгиева все пак е кандидатът на ЕС
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е кандидатът на ЕС за шеф на МВФ!

Драматичен поврат! Кристалина Георгиева въпреки всичко е претендентът на Европейски Съюз за началник на Международния валутен фонд (МВФ), заяви Ройтерс. Изборът на българката стана факт след 12-часови полемики.

Холандецът Йерун Дейселблум, който беше другият претендент за поста, я поздрави с избора в Туитър след второто гласоподаване, на което тя ясно се открои като желания претендент, добави Ройтерс.

Преди час бе обявено, че Кристалина Георгиева се е провалила в борбата кой да оглави фонда.

първичната информация сочеше, че никой от двамата претенденти не е получил нужното болшинство от 55% от гласовете на 28-те страни членки. За триумф претендентът се нуждае от 55% от гласовете на 28-те страни, които съставляват 65% от популацията на Европейски Съюз.

Кристалина Георгиева, която е основен изпълнителен шеф на Световната банка, и някогашният финансов министър на Холандия и ексшеф на Еврогрупата Йерун Дейселблум, останаха в борбата, откакто се отдръпнаха други трима претенденти.

Снощи това направи Мариу Сентену, който сега оглавява Еврогрупата и е министър на финансите на Португалия, а през днешния ден го последваха испанският министър на стопанската система Надя Калвиньо и Оли Рен - шеф на централната банка на Финландия и някогашен еврокомисар.

В последна сметка обаче 12-часовите договаряния са дали резултат и Кристалина ще е номинацията на Европейски Съюз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР