Драмата в Перник – поредица от грешки, каза бившата министърка

...
Драмата в Перник – поредица от грешки, каза бившата министърка
Коментари Харесай

Защо Ивелина Василева отказала на Ревизоро

Драмата в Перник – поредност от неточности, сподели някогашната министърка на околната средаВодата е скъп запас, би трябвало доста деликатно да го опазваме, съобщи ръководителят на екокомисията в Народно събрание
Ивелина Василева отказала на Емил Димитров – Ревизоро, да му стане заместител в министерството на околната среда и водите. Това призна самата тя в предаването „ Събуди се ” на Нова тв. Минути след избирането си за министър в Димитров показа пред публицистите в Народно събрание, че най-вече желае Василева за заместител поради високата й експертиза, само че бе песимистичен, че тя ще одобри, тъй като постът може да се одобри като намаляване. Василева бе министър на околната среда и водите във втория кабинет на Бойко Борисов.

Пред Нова тв Василева, която сега е ръководител на отрасловата комисия в Народното събрание, съобщи, че е отхвърлила предлагането на Ревизоро. „ Гарантирах на новия министър цялостната си поддръжка и при нужда да оказвам помощ. Но аз съм ръководител на Комисията по околна среда и водите в Народно събрание. Смятам, че мястото ми е в Народното събрание ”, сподели Василева. Тя дефинира като поредност от неточности – и на локално, и на административно равнище, аргументите Перник да остане без вода.

„ Водата е извънредно скъп запас и би трябвало доста деликатно и с грижа да я опазваме и използваме. Необходимо е да се поставят доста старания за рационализация на ВиК мрежата, за нейната рехабилитация ”, сподели министъра на околната среда във втория кабинет на Бойко Борисов. Според Василева „ това, което е позволено да се случи в Перник, е поредност от пропуски и неточности и на локално равнище, и на административно. От управническа позиция регистрирам, че е имало пропуски и неточности. Трябвало е да се вземат ограничения още при първите индикации, че понижава количеството вода в язовира, а това е било в края на пролетта началото на лятото ”.

Народната представителка изясни, че и ВиК сдружението, и общината са знаели, че понижава количеството вода в язовира, по тази причина е трябвало най-малкото да сигнализират, с цел да се вземат съответни дейности.

„ Важно е, че още когато беше открит казусът, държавното управление взе светкавични ограничения и през вчерашния ден беше оповестено решението, което ще облекчи ситуацията в Перник. Чест прави на премиера, че се ангажира с решаването на незабавните въпроси и с отпущането на средства ”, съобщи Ивелина Василева.  Тя увери, че прехвърлянето на вода от язовир „ Белмекен ” към Перник през водопреносната мрежа на София, няма да засегне жителите на столицата.

„ София се водоснабдява главно от язовир „ Искър ”, там има вода най-малко за 3 години напред ”, съобщи Василева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР