Драмата с ремонта на столичния булевард „Дондуков“ продължава. Оказва се,

...
Драмата с ремонта на столичния булевард „Дондуков“ продължава. Оказва се,
Коментари Харесай

Отново ремонтират ремонтираната част на „Дондуков“

Драмата с ремонта на столичния бул. „ Дондуков “ продължава. Оказва се, че би трябвало да се ремонтира към този момент ремонтираната част в правата сред улиците „ Бачо Киро “ и „ Будапеща “.

Там ще се пренареждат паветата на велоалеята, която към момента не е пусната за придвижване, само че беше изцяло подготвена още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „ Г.С. Раковски “. В момента са извадени част от паветата и на тяхно място ще се слагат решетки за отводнителни канали.

На 4 ноември месец и половина откакто бяха пуснати за придвижване елементи от бул. „ Дондуков “, се наложи те още веднъж да бъдат ремонтирани. Движението там бе спряно, защото паветата, които бяха сложени напълно неотдавна, се пренареждаха още веднъж. Реконструкцията на бул. „ Дондуков “ стартира на 3 юли. На 15 септември бяха пуснати за придвижване две прави - от Министерски съвет до улица „ Раковски “, където настилката е паваж, и от улица „ Кракра “ до бул. „ Васил Левски “.

Некачествените поправки са честа причина за неодобрение. В неделя от 13:00ч. пред Министерски съвет ще се организира "протест за изцяло творчество " на кмета Фандъкова - #ДанчеСлез. На него, с изключение на жителите, публично са поканени всички общински съветници, без значение от тяхната партийна принадлежност.

"Смятаме, че наличието им в неделя ще е опция да чуят проблемите на софиянци без медиатори, без “да си приказваме през медиите” и да покажат на процедура, че са членове на Столичен общински съвет, с цел да пазят публичния интерес. Протестът ни е политически - ще настояваме за политики, само че няма да допуснем да бъде партийно обагрен. Проблемите на София са надпартийни, от дълго време трупани и е време да бъдат решени ", обясниха от гражданската самодейност "Спаси София ".

От самодейността споделят също, че третият мандат на кмета Фандъкова е белязан от поредност кавги, провалени планове и поправки, както и нездравословни за града политики - покачването на цената на билета, непълен и неточен градски превоз, аматьорски велоалеи, ремонтите на Дондуков, Шипченски проход, Цариградско шосе, авто безпорядък и рисково замърсяване, неналичието на базова инфраструктура, разрушение на паметниците на културата, ориенталска визия вместо красива европейска столица.

Миналата седмица на смешка преименуваха бул. Дондуков на бул. Фандъков. "Признателните жители на София взеха решение в символ на признателност към столичния кмет да преименуват централния бул. Дондуков на бул. Фандъков. Столичани стимулират решението си с качествено изпълнената работа по обекта, предаден в рекордните 138 дни, вместо плануваните по контракт 70. Те допълват, че кметът безстрашно е защитавал и ползите на Общината, като на обичаната фирма-изпълнител са платени над 7 млн лева за един колометър и не е наложена нито една санкция. Видимо за всички е, че духът на Стара София е напълно непокътнат – неравни тротоари покрити с шахти и евтини павенца, бетонови замазки правени като че ли от деца, трамвайно трасе с технология от предишния век, пропаднали павета и зейнали фуги цялостни с пясък – все добре известни на всички детайли на градската среда “, написаха от "Спаси София ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР