Драмата с електронните направления вече премина.Тя беше през първия ден

...
Драмата с електронните направления вече премина.Тя беше през първия ден
Коментари Харесай

Лекар: Получихме указанията за електронните направления късно

Драмата с електронните посоки към този момент мина.

Тя беше през първия ден главно, когато множеството от фирмите, които оферират софтуерния артикул, закъсняха с използването му. Има потребност от електронизиране на опазването на здравето за облекчаването работата на лекарите. Това разяснява общопрактикуващият доктор Мирослав Спасов, предава

„ Към днешна дата аз нямам проблеми с издаването на посоки - било то за консултация или за проучвания. Драмата настъпи, защото се оказа, че множеството лаборатории, както и сътрудниците, работещи в профилираната доболнична помощ - при тях към момента не беше обновен софтуерът или пък не бяха добре обучени”, изясни той.

Куриозното в тази ситуация с електронните посоки, счита доктор Спасов, е че напътствията са получени късно - едвам на 1 юни. „ Би било редно една седмица преди да се вкара да има насоки, средата на работа да се тества, и в случай че има неточности - да могат да бъдат изчистени. Ние обаче нямахме тази една седмица”, сподели още лекарят.

Медикът засегна и невъзможността към този момент да бъдат издавани посоки за определяне на ковид. „ Има някакво заричане, че може да се възвърне опцията да издаваме електронни посоки за диагностика на Коронавирус. Към днешна дата има греда - евентуално на това се дължат и дребното бройки в осведомителния портал”, счита доктор Спасов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР