Драмата "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи наградата БАФТА

...
Драмата "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи наградата БАФТА
Коментари Харесай

Рома и Фаворитката са големите победители на наградите БАФТА

Драмата "Рома " на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи премията БАФТА на Британската академия за кино и телевизия за най-хубав филм. Историческата комедийна драма "Фаворитката " завоюва в седем от категориите, с което стана един от огромните спечелили на церемонията, оповестява Българска телеграфна агенция.
"Рома " към този момент получи две награди "Златен глобус ", "Златен лъв " от кинофестивала във Венеция, премия Гоя и е номинирана за "Оскар " в 10 категории. Филмът донесе на Куарон и премията за най-хубав режисьор и също така бе отличен за най-хубава кинематография и най-хубав чуждоезичен филм.
Оливия Колман получи наградата за най-хубава актриса за превъплъщението си в кралица Анна във "Фаворитката ", който донесе и премия за най-хубава актриса в поддържаща роля на Рейчъл Вайс. "Фаворитката " завоюва общо 7 награди от 12 номинации, в това число за най-хубав английски филм. За ролята си Колман към този момент получи "Златен глобус ", купата "Волпи " от кинофестивала във Венеция и е номинирана за "Оскар ".
Американският артист Рами Малек стана притежател на премията за най-хубав артист, откакто влезе в облика на именития Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия ". За 37-годишния артист това е първа БАФТА, въпреки за тази роля той към този момент да получи "Златен глобус ", премията на Гилдията на актьорите и също е номиниран за "Оскар ".
"Бохемска рапсодия " предстоящо получи и премията в техническата категория за най-хубав тон. За най-хубав артист в поддържаща роля с БАФТА бе отличен Махершала Али за ролята на фамозния джазмен Дон Шърли в "Зелената книга ".
След над 30 години във филмовата промишленост режисьорът Спайк Лий най-сетне получи БАФТА за най-хубав приспособен сюжет за "Черен в клана " - избухлива творба за расизма в Америка през 70-те години.
"Роди се звезда " на Брадли Купър получи единствено едно отличие от седем номинации, като сграбчи наградата за истинска музика. Политическата комедия "Вице " взе само премията за най-хубав монтаж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР