Драма само на няколко сантиметра от Марк Маркес му позволи

...
Драма само на няколко сантиметра от Марк Маркес му позволи
Коментари Харесай

Ще успее ли Маркес да се пребори за победата в Холандия?

Драма единствено на няколко сантиметра от Марк Маркес му разреши да диша умерено в Каталуня и да победи за следващ път през сезон 2019. Лидерът в генералното класиране се откъсна на 37 точки пред втория – водача на Ducati Андреа Довициозо, само че за възможна победа в Холандия този уикенд ще му бъде много по-трудно.
Маркес се радва на огромен триумф на " Асен ", в това число и на миналогодишния си, за който се пребори с шестима други състезатели. В кралския клас на мотоциклетизма Марк има триумф и през 2014-а. Испанецът стартира сезона впечатляващо, съвсем както и водачът в класирането на Формула 1 Люис Хамилтън. Пилотът на Хонда не съумя да разпръска шампанско единствено един път – в Съединени американски щати, когато падна с мотора си и постави завършек на господството си на " Остин ".

Миналата година кръгът в Холандия ни сподели, че върху Маркес може да бъде оказвано напрежение на трасето. Дови ще търси реванш за случая в Барселона и ще даде всичко от себе си както в квалификацията, по този начин и в надпреварата. Съотборникът му Данило Петручи пък сподели страхотни резултати в последните два кръга и затвърди мястото си в италианския отбор, а дебютантът Фабио Куартараро осъществя триумфите си в квалификациите с първи подиум в кариерата си. При една добра подготовка шансове за триумф имат и водачът на Suzuki Алекс Ринс, както и дуото на Yamaha Валентино Роси и Маверик Винялес. Съотборникът на Маркес – Хорхе Лоренсо също показва отлична скорост в Каталуня, само че по този начин и не съумя да ни покаже до каква степен може да стигне с нея.

" Асен " е писта, на която би трябвало да бъдеш акуратен. " Да си непрекъснат в бързата промяна на посоката е доста значимо и доста мъчно в Холандия ", разяснява Маркес.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР