Драма с тока във Врачанско цяла седмица. След два дни

...
Драма с тока във Врачанско цяла седмица. След два дни
Коментари Харесай

Ток наполовина във Врачанско

Драма с тока във Врачанско цяла седмица. След два дни на мрачно и студено, хората в село Мало Пещене получиха електричество, само че на половина – 120 волта, заяви Нова тв.

Лампите светнали, само че като свещи. После хората не съумели да повикат спешен екип, тъй като на процедура се водело, че ток имат. Електричеството обаче било толкоз едва, че никой в селото не съумял да включи нито ледник, нито бойлер.

Пенсионираната учителка Росица Христова не могла съвсем цяла седмица нито да изпере, нито да гледа телевизия. Дори лампите в дома й не можели да светят обикновено. Палила фенери, с цел да вижда къде се движи.

Христова споделя, че ток изобщо нямали в сряда и в четвъртък, а в петък им пуснали, само че … на половина. Търсили помощ от ЧЕЗ. От там обаче им дали отговор, че са склонни да изпратят група, само че единствено в случай че няма ток.

„ Не мога да кажа, че нямаме ток. Ток имаме, само че е със 120 волта. При което не могат да ни работят нито фризери, нито хладилници. Не можем да ги включим ”, изясни кметският наместник Иван Стоянов.

" За мене нямам ток. А ще би трябвало да заплащаме и преноса – това, което го нямаме ”, възмути се Росица Христова. Проблемите на хората от Мало Пещене въпреки всичко бяха решени в неделя по здрач.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР