Драконовски мерки са взети на летище Пловдив поради опасността от

...
Драконовски мерки са взети на летище Пловдив поради опасността от
Коментари Харесай

Страх от вируса-убиец тресе Пловдив, драконовски мерки се взимат на летището

Драконовски ограничения са взети на летище " Пловдив " заради заплахата от смъртоносния ковид, който постепенно плъзва по целия континент, предадоха сътрудниците от уеб страницата plovdiv24.bg.

Самолетът на футболен клуб " Лудогорец “, който на следващия ден идва от Милано и трябваше да кацне на пловдивската аерогара, е бил пренасочен и ще се приземи в София.

Служители на РЗИ-Пловдив са непрестанно на летището и за двата полета – в сряда и петък, увери шефката на инспекцията доктор Ваня Танчева-Манчева. По думите ѝ, даже при един болен в самолета, всички пасажери би трябвало да бъдат сметнати за рискови и да бъдат сложени под карантина.

На аеропорта край Пловдив има вградена термокамера, която обгръща идващите пасажери незабавно откакто преминат през паспортния надзор. Изображенията се следят в действително време от медицински личен състав.

Веднага след инспекцията на документите, пасажерите ще се срещнат с четирима чиновници на РЗИ, въоръжени с термометри, които ще мерят температурата на жителите.

На летището има изолатор и е осигурен специален кулоар, през който вероятно болните да бъдат пренесени до колата за спешна помощ, в случай че се постанова превозване.

На летището има и дезинфектанти.

" Това е по-лесната част от всичко, защото е ясно от къде идват пасажерите. През огромна част от границите в Европейски Съюз се минава единствено с персонална карта. Хората би трябвало да са добросъвестни и да споделят от къде идват. От Италия да вземем за пример може да се дойде и с ферибота до Игуменица – оттова на българската граница и никой не може да каже къде си бил “, разяснява Ваня Танчева-Манчева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР