“Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо” е фраза,

...
“Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо” е фраза,
Коментари Харесай

Защо не бива да мразите враговете си?

“Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо” е фраза, която е настояща от доста години насам

Но за какво това е по този начин и с какво повече биха съдействали нашите другари в живота ни? Понякога враговете ни подтикват да се надграждаме, да се надигнем пред страховете си и да осъзнаем някои неща за себе си. Защо още би трябвало да харесваме неприятелите си, прочетете в идващите редове, споделени от.

По този метод съумяваме да се оправяме с гнева

Да има постоянно около нас хора, които не ни харесват и се пробват да ни създадат мръсно, е много изнервящо. Гневът обаче не е по никакъв начин потребен за здравето ни. Когато обаче се ядосваме на човек, към който не изпитваме никакви позитивни усеща, е по-лесно да успеем да се научим по какъв начин да управляваме този яд и да се оправяме с него.

Ставаме по-конкурентоспособни

Да има някой, който непрекъснато основава спънки на пътя ни и се стреми да ни надминава, е много мощна мотивация за това да надграждаме себе си и да станем по-силни. Но би трябвало да мислим трезво и да не прекосяваме границите на естественото, с цел да не се превърнем в тях. Придържайте се да гледате на тях единствено като на съперници, не предавайте правилата и моралните си полезности, с цел да сте по-добрите.

Тяхното негативно мнение може да ни помогне

Приятелите ни не постоянно са склонни да споделят цялата истина и откровеното си мнение с нас, с цел да не ни наранят или обидят. Враговете обаче по никакъв начин не се тормозят от това, а в някои случаи мненията им в действителност може да са ни от изгода да се вгледаме в себе си или дейностите си и да открием някои неточности, които в реалност вършим.

Съумяваме да разграничаваме добротата

След като се сблъсквате с много неприятели по пътя си и към този момент сте наясно по какъв начин работят те и какви души носят, ще ви е доста по-лесно при следващи запознанства да разграничавате искреността и добротата в хората. Освен това ще се научим, че приятелите ни са в действителност скъпи и значими и ще се постараем да им отделяме нужното внимание и почитание.

Може да са мощни съдружници

Това да свикнеш и да приемеш неприятелите си в действителност може да има огромни изгоди за бъдещото ви развиване, изключително в случай че се постанова да вършиме бизнес с човек, който не ви е толкоз прелестен. Ще знаете по какъв начин да методите и по какъв начин да поддържате връзките без съществени войни между тях.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР