Dragon, масивен петролен танкер, плаващ под либерийския флаг, би трябвало

...
Dragon, масивен петролен танкер, плаващ под либерийския флаг, би трябвало
Коментари Харесай

Мистерия: Венецуела тайно изнася милиони барели петрол

Dragon, солиден петролен танкер, плаващ под либерийския байрак, би трябвало да се намира някъде наоколо до крайбрежията на Франция, съгласно последните данни от GPS сигнала. Вместо това, той се намира на хиляди километри разстояние някъде към Венецуела.

И съгласно съглашение на страната с съветския петролен колос "Роснефт " той е цялостен с 2 милиона барела нефт.

Поне това демонстрират данни на Bloomberg, представени от Money.bg.

Но по какъв начин е допустимо това?
Отговорът е елементарен - транспондерите на танкера са били изключени преди той да се насочи към Венецуела, излиза наяве от публична информация за придвижването на товарните кораби.

Практиката да се изключват сигналите за локация се употребява все по-често през последния месец откакто Съединени американски щати започнаха следствие по информация, че китайска държавна компания е транспортирала нефт от Иран.

Въпреки че Вашингтон дълго време се пробва да "притисне в ъгъла " Каракас, по сходство на Техеран, танкерите употребяват от ден на ден този способ.

Според изчисленията Венецуела е натоварила 11,86 милиона барела недопечен нефт за първите 11 дни на ноември месец или два пъти по-голям размер, в сравнение с за същия интервал на октомври. Половината от тези барели са били качени на кораби с изключени сигнали за местонахождение, пристигнали по-късно в Китай и Индия, настояват от Bloomberg.

Пред медията от Dynacom Tankers Management, които са притежатели на Dragon, отхвърлят да са влизали в търговски връзки със глобени от Щатите страни или компании. Що се отнася съответно до този танкер, от сдружението отхвърлят коментар.

От своя страна от "Роснефт " настояват, че нейните интервенции, включващи Венецуела, са изцяло съобразени с "всички правила, наложени от интернационалното право ".

Експерти показват, че е допустимо транспондерите на танкерите, познати още като Automatic Identification Systems, да се изключват, само че рядко това продължава за дълго. Практиката с тяхното прекъсване за укриване на товарни кораби не е нова, като Иран също употребява така наречен "тъмни танкери ", с цел да изнася от суровината.

Конкретно в тази ситуация с Венецуела експортът на нефт е основен за приходите на Каракас. Страната, която е притисната от дълбока политическа и икономическа рецесия, не може да изнася свободно барелите поради американските наказания.

Това е и причина добивът там да намалее през последните месеци. Към септември той възлиза на 644 000 барела на ден, което е най-малкият размер за последните повече от 16 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР