Драгомир Заков - постоянен представител на България в НАТО, е

...
Драгомир Заков - постоянен представител на България в НАТО, е
Коментари Харесай

Драгомир Заков е новият военен министър, реши НС

Драгомир Заков - непрекъснат представител на България в НАТО, е новият министър на защитата. Това стана, откакто Народното събрание утвърди на изключително съвещание през днешния ден настояването на премиера Кирил Петков да бъде освободен досегашният министър Стефан Янев, а Заков да бъде определен за негов правоприемник. Новият член на кабинета получи поддръжката на 184 депутати от групите на Политическа партия, ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. Движение за права и свободи се въздържа, а " Възраждане " не взе участие в гласуването.

Изборът на Заков беше непредвиден. Буквално половин час преди началото на пленарното съвещание към момента се смяташе, че отпред на ведомството ще застане военният специалист от Политическа партия Тодор Тагарев. Така беше оповестил самият Кирил Петков предния ден. Тогава той увери, че кандидатурата на Тагарев е съветвана с съдружните му сътрудници и с президента Румен Радев.

Не се разбра същинската причина, която е наложила замяната му със Заков. От опозицията прокарваха лични версии - че това е станало под натиска на Радев или на Българска социалистическа партия. Ясно е само, че Заков е определен през вчерашния ден и, откакто е приел номинацията, незабавно се е прибрал от Брюксел тази заран.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР