Драгомир Иванов е журналист, работил е в Дневник. Коментарът му

...
Драгомир Иванов е журналист, работил е в Дневник. Коментарът му
Коментари Харесай

Народец, който прелива от суеверие, се притесни за иконите си

Драгомир Иванов е публицист, работил е в " Дневник ". Коментарът му е от " Facebook " и е във връзка третата българска галерия в Лувъра, която трябваше да показа изкуството и културата у нас от XVI до XVIII век.

Министърът на културата Боил Банов разгласи, че я анулира и ще желае тематиката да е друга, по-патриотична, тъй като църквата, шеф на институт в Българска академия на науките и членове на Вътрешна македонска революционна организация се жегнаха, че артефактите щели да бъдат изложени в отдела за османско изкуство на фамозния парижки музей.

Народец, който прелива от поверие, за щяло и нещяло върви по врачки и баячки, търка лотарийни билетчета, носи амулети, червени конци, енергийни гривни и прочие шашкънии, и след всяко по-сериозно приключение търчи да му леят патрон и ревниво дава курбан (а пропо, жертвоприношение в исляма; в арабския по този начин се отбелязва жертвата, в тур. - просто " празник " ), се закахърил, видиш ли, за някаква си галерия в Париж - да не би, сакън, църковните му движимости да бъдат омърсени от слагането им паралелно с предмети и артефакти от друга вяра.

*Източник: https://www.dnevnik.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР