Драгомир Дамянов Драганов е роден през 1958 г. в град

...
Драгомир Дамянов Драганов е роден през 1958 г. в град
Коментари Харесай

Драгомир Драганов: Нужни са политици с опит

Драгомир Дамянов Драганов е роден през 1958 година в град Бяла. Висшето си обучение приключва в Икономически Университет, гр. Варна – „ Управление на индустрията “, магистър. Член е на Съюз на демократичните сили от 1990 година, регионален ръководител на Съюз на демократичните сили от 2015 година и член на НИС от 2006 година Бил е заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на община Бяла в интервала от 1990 година до 1995 година От 2003 година до 2007 година е общински консултант в Община Две могили, а от 2007 година до 2011 година - кмет на Общината.

От 2019 година досега още веднъж определен за общински консултант в Община Две могили. Успешен управител и бизнесмен в частния бизнес с одобрен, дълготраен опит в региона на текстилната промишленост, хотелиерството и ресторантьорството, зали за спорт и здраве. Бил е президент на ФК „ Бенковски “ - Бяла и ФК " Филип Тотю " - Две могили, както и член на директорски съвет на ФК „ Дунав “ Русе. Женен, с две деца и двама внуци.



- Моята акция е дейна, имам доста срещи в целия район. Знам какви са проблемите на обособените общини и поемам съответните задължения. Работя интензивно, тъй като всеки един претендент за депутат би трябвало да се срещне със своите гласоподаватели, с цел да се запознае с проблемите и когато влезе в Народното събрание да ги слага за решение.

- Хората не желаят да срещат тези, които са лъгали, които са им давали огромни обещания и когато са имали власт, нищо не саизпълнили. Знаете, какви огромни обещания бяха поети от предходните ръководещи за Дунав мост, за пътища, инфраструктура, а най-сетне тези неща не се случиха. Затова нямат очи в този момент...

- Абсолютно разнообразни са нещата в огромните градове като София, Варна, Русе от общините от по-малък вид като Ценово, Борово, Бяла, Две могили, Иваново, Сливо поле, Ветово, които си имат своите проблеми, несъответстващи на тези в огромния град. Въпросът с образованието, опазването на здравето, постоянния превоз в дребните обитаеми места, сметосъбирането, са все тематики от локално равнище.

Големият проблем е с транспортната скица, тъй като дребни селища остават откъснати от общинския и регионален център, тъй като линиите са неефективни и ги затварят. Хората би трябвало да си наемат коли, с цел да отидат да си купят да вземем за пример медикаменти, тъй като нямат аптеки. Това е една огромна и нужна грижа за тези хора, множеството от които са възрастни и те имат своите проблеми, които обществото не слага на дневен ред за решение, а би трябвало.

- Е, това нали не значи, че би трябвало да оставим тези хора на самотек и да се избавят сами...

Има решение и това би трябвало взаимно с всички държавни и общински органи да се одобри. Да се финансират автобусните линии или две-три общини да имат транспортни схеми за обслужване на обитаемоте места. Има решение единствено би трябвало да има предпочитание.

- Ние нямаме министерство, само че имаме Комисия по бедствия и повреди, която разполага с 80-100 млн. бюджет годишно и не се вземат задоволително превантивни ограничения. Ето образец с нашата област, където река Янтра минава през Бяла и Ценово. Не са далечни времената, когато поради непочистеното корито на реката се заливаха аграрни площи.

По същия метод е с язовир Баниска, р. Черни Лом минава през няколко селища и 2005 година след проливните дъждове бяха залети огромни територии. Имайки поради, че реките и поречията са държавна благосъстоятелност, страната не отделя задоволително внимание за превантивни ограничения. Или би трябвало да се упълномощят регионалните шефове да имат задоволително финансов запас за навреме разчистване на коритата, което е нужната превантивна мярка.

Сега в Карловско дават по 370-400 лв. на потърпевшо домакинство, асе даваха за месец по 1200 лв. на украинските бежанци. Трябва да се преразгледа въобще цялата обществена политика и за тези хора, които са бедстващи в този момент да се усили помощта, с цел да си поемат разноските.

- Имам, тъй като самият аз като компания съм банкет пет украински бежанци. От 12 март до момента съм поел напълно разноските им като от 1 юни Министерството на туризма не е привело нито стотинка за бежанците. Едно семейство пък остана, ученикът е записан четвърти клас в Две могили. Т.е. основали сме условия, с цел да може да живеят, да работят, да учат. Но от страната към този момент три месеца не получаваме никаква помощ и още нещо - на децата под 12 години не се поставя финансова помощ. Те са напълно на прехрана на компанията тези бежанци, тъй като са в потребност и ние сме откликнали. Така ние ги приобщаваме, с цел да се впишат към живота на общината.

- На изборите през април м.г. всички бяха срещу ГЕРБ, тъй като дългогодишното ръководство носи съответните негативи. В продължение на два-три избори смяната се реализира и към този момент можеше да се беседва с обединението ГЕРБ-СДС. Трябва да се търсят допирни точки, националните цели, които са значими за всички политически субекти. Защото на определените депутати е гласувано доверие да вземат решение проблемите на обществото, а не да се водят от междуличностните си връзки.

Зимата ще бъде тежка и по тази причина би трябвало да има консенсус.

Преминали сме и през рецесиите от 1992 година и 1997 година и знам, че би трябвало да има единодушие, доброжелателност, с цел да се вземат решение главните проблеми в областта на образованието, опазването на здравето, инфраструктурата, които са национални цели, които да се вземат решение независиомо от типа на държавното управление и кой ще е на власт.

Не би трябвало да слагаме каруцата пред коня...Всеки водач си има своите позитивни качества и дефекти, би трябвало да се търси консенсус.

Никога не казвай в никакъв случай. Това изключително важи за политиката.

Важен е опитът, с цел да се минава през другите обстановки.

- По времето на Беров и Жан Виденов, тъй като всичко беше изтървано. Нямаше аспект да се оправи, никаква светлина в тунела, режим на тока, на горивата. Сега, колкото и да е тежко, е по-лесно да се вземат решения, тъй като следваната посока е вярната.

- Прав е. Аз съм от това потомство, когато още 1990-1991 година бяхме по на 30 години. И около политици с доста опит навлязохме и ние. Нужна е последователност. Защото, в случай че не си квалифициран, в спешна обстановка няма по какъв начин да вземеш решение.

- Повече по този начин не може да се продължава, от избори в избори. Призванието на политическата класа и партиите, които ще влязат в Народното събрание е да реализират консенсус и да сформират държавно управление. И тази дезинформация, която изтича за възможни избори отново през март-април, е да налива в канчето на политически субекти, които желаят референдум за президентска република и привикване на Велико национално заседание.

Политическата класа и партии са призвани да сформират държавно управление и са съм уверен на 99%, че държавно управление ще има без значение дали е експертно, програмно или съдружно, тъй като би трябвало отговорно държание към българските гласоподаватели и да се вземат решение актуалните проблеми.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР