Драги северни македонци, с лъжи истинска история не се прави,

...
Драги северни македонци, с лъжи истинска история не се прави,
Коментари Харесай

Драги северни македонци, с лъжи истинска история не се прави

Драги северни македонци, с неистини същинска история не се прави, рано или късно истината става ясно. Познаваме „ душицата “ и номерата на македонските историчари и лингвисти, които, за жалост, са подхванати и от северомакедонските политици в навечерието на изборите им. Така българският археолог проф. д.и.н. Николай Овчаров разяснява готовността на Северна Македония да се откаже от участие в Европейския съюз, сякаш с цел да резервира своя „ македонски jaзик “.

„ Предварително се оправдавам за войнствения израз, въпреки може би той е подобаващ за Гергьовден. Извинявам се също, че се постанова на употребявам един апел от Отечествената война на руснаците, само че той най-пълно отразява ситуацията, в което се намираме сега. Тези думи са произнасяни, когато немците са се намирали на 20 км от Москва и русите не са имали накъде да отстъпват. До огромна степен те дават отговор на обстановката сега сред България и ѝ Северна Македония “, уверен е професорът.

„ С проф. Пламен Павлов неведнъж предупреждавахме за омайната „ ария на сирените “, идваща откъм територията край Вардар. Предупреждавахме, тъй като и двамата чудесно познаваме „ душицата “ и номерата на македонските историчари и лингвисти, които, за жалост, са подхванати и от северомакедонските политици в навечерието на изборите им. Но не щеш ли в този момент картите са на масата. И президент и външен министър, да не приказваме за опозицията от ВМРО-ДПМНЕ, в един глас се провикнаха, че българите газят „ тяхната “ история и език. Че защо им било да влизат в Европейския съюз, в случай че изгубят своя мил „ македонски jaзик “ и „ македонска историjа “. Които, както всички знаем, са откраднати от българската история и език “, безапелационен е проф. Овчаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР