Драги читатели, вестник СЕГА стана на 22 години. По американските

...
Драги читатели, вестник СЕГА стана на 22 години. По американските
Коментари Харесай

22 години вестник СЕГА, 22 години усилна мозъчна дейност!

Драги читатели, вестник СЕГА стана на 22 години. По американските стандарти към този момент година имаме право легално да пием алкохол, а от четири години имаме право и на легален сексуален живот. 

Това - по американските стандарти. 

По българските стандарти сме пълновръстен вестник от октомври 2015 година. 

През годините сме се занимавали с това, с което се занимават медиите - настоящи проблеми, разбори, наблюдения, съждения, съобщаване на вести, осмисляне на старини...

За тия 22 години през страниците и главите ни мина какво ли не. 

С премиера Иван Костов се мечкахме по доста забавен метод и той като цяло ни беше ядосан. 

Но в случай че си спомняте - след дългото му безмълвие, когато се отдръпна от политиката и сподели, че българският народ не го схваща - първата му обществена изява, с която бе нарушен обетът за безмълвие на Костов, беше точно във вестник СЕГА. Ако Бойко Борисов дорасне да се обиди на българския народ и реши да замълчи с показалец ориентиран в вярното бъдеще, доста се надяваме да наруши мълчанието си точно на страниците на нашия вестник.

Като някакво чудо си представяме тази фантазия: когато Бойко Борисов е остарял и изкуфял, да пристигна да си споделя спомените с добавена стойност пред нашия вестник. Някой млад и схватлив кореспондент да го записва и да не има вяра на ушите си. Представете си - Борисов и неговото великодушно отношение към обстоятелствата, когато доближи възрастта, в която дупките в паметта се запълват с каквото има. Тогава го желаеме за събеседник, тогава той ще опише неща, каквито светът не е чувал!

В годините на съществуването ни на върха на страната се възкачи и екзотичният цар-премиер Симеон Борисов Сакскобургготски. Нежният прякор Дедо също произлиза от нашата редакция - народът наричаше по този метод с доста обич своя цар-премиер. Даже си спомняме кой съответно измисли този прякор - един наш образован сътрудник, който в този момент работи на друго място. Друг наш образован сътрудник, който сега работи на друго място, заяви на света популярната фраза на Бойко Борисов - " Това (българите) е материалът, с който сме принудени да работим! ". Борисов сподели тези думи на среща с българи в Чикаго през февруари 2009. Много вестници отразиха тази среща, само че единствено вестник СЕГА извади пред скоби фразата за " материала " - и тя стана крилата фраза, обраснала с фолклор и остроумия. Но щеше да си потъне в пясъците на Чикаго, в случай че не бяхме обърнали внимание на читателя. Друга популярна фраза на българска журналистка към Бойко Борисов - " може ли да ви пипна по мускула ", също стана известна от страниците на вестник СЕГА. Борисов изначало отхвърляше да е произнасял такова нещо. 

Това не е бюлетин на триумфите - макар че имаме изтъкнати създатели и доста награди, знаем, че сме неизвестен вестник и в никакъв случай не сме били от известните. Но въпреки всичко - в случай че тези дреболии са ви създали усещане, имайте поради, че те произлизат от вестник СЕГА. 

За всички другари и читатели на вестник СЕГА основателят на ПОСЛЕ и пионер в радикалната ирония Миряна Башева насочи подобен привет: 

СЕГА + ПОСЛЕ = ВЕЧНОСТ. Никога да не бягаме от Танца със саби, с цел да имаме победи! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР