Драган Спасов и Александър Митевски, изпълнителите на балганския мегахит Корона

...
Драган Спасов и Александър Митевски, изпълнителите на балганския мегахит Корона
Коментари Харесай

Борисов шашна изпълнителите на Корона чао

Драган Спасов и Александър Митевски, изпълнителите на балганския мегахит „ Корона довиждане ”, готвят и пиеса. Песента стана изключително известна у нас, откакто с министър председателят Бойко Борисов поздрави от джипа си всички, които съблюдават карантината.

Когато Александър и Драган виждат видеото на премиера, в началото мислят, че е монтаж. „ Изненадахме се и ние, за първи път като ни го демонстрираха. Не знаехме дали е истина. Всеки случай, тъй като това беше нетипично видео, национално направено. Всеки се припознава в тази ария, даже министър председателят Борисов “, сподели Александър Митевски в изявление за бТВ. И добави: „ И при нас е доста слушана, и освен при нас, само че и в района. Имаме мнения от Хърватска, Сърбия, Босна, Черна Гора – даже и Словения, че песента е доста слушана “.

Всъщност и двамата към този момент са били в България. Драган не един път е гостувал като артист с Драматичния спектакъл в Скопие, а обичаният му град е Пловдив. Александър пък е бил в страната ни няколко пъти на отмора, описа бТВ историята им.

„ Нека песента да отвори границите. Пожелавам по-бързо да мине обстановката и при Вас, и при нас и да сме другари “, споделя Дац.

Имат няколко хрумвания за нови песни, като следва да завършат работата си по пиесата „ Хипноза на една обич " в Драматичния спектакъл в Скопие, в която основната роля се извършва от Драган, а музиката е от Александър.

Драган и Александър повдигат духа на хората в Северна Македония с онлайн концерти във Facebook. Двамата са добре познати там по настрана, само че от две години все по-често получават овации за осъществяванията си дружно.

„ Ние сме другари от доста години. Александър си имаше лична музикална кариера – като създател, като композитор. Аз пък като артист. Но на общи забави сме хващали и двамата по един микрофон и сме пеели дружно “, споделя Драган Спасов- Дац. Събира ги общият им прочут – приетият северномакедонски композитор – Григор Копров, който ги кара да запишат публична ария дружно.

„ Дали да създадем, дали да не създадем. Интересно ни беше. Седнахме, направихме. Изпяхме песента на фестивал и взехме второ място. Така хубаво започнахме “, спомня си Дац. Така двамата записват песента „ Охридски трубадури “.  С нея се явяват на конкурс и го печелят. След това издават и няколко лични части - „ Все още ми липсваш ", „ Обичай ме ". Правят и кавъри на известни песни от света.

„ Нашето другарство се надгради от този момент. Оттогава непрекъснато вършим нещо дружно, дали обвързвано с спектакъл, музика или други планове дружно. Сега напоследък свирим постоянно дружно в Скопие и в цяла Македония “, разкрива музикантът Александър.

Карантината прави дуото им още по-известно. „ Нашата „ Facebook " страница стана забавна около карантината. Имаме всекидневни включвания. Всяка вечер имаме нови песни за нашите почитатели. Дори имаме и посетител реализатори, включват се македонски артисти “, описват изпълнителите.

Всяка вечер разискват репертоара си онлайн. Така в диалозите се ражда и " Корона довиждане ". „ Обикновено това го вършим през вайбър, пишем стих по стих, пренаписваме, редактираме и по този начин стана този текст “.

Песента има над 1 милион гледания в „ Ютуб “, а артистите получават мнения от всички балкански страни.

Двамата изпълнители  употребяват вечерните си включвания онлайн във „ Facebook “, с цел да приканват хората в Северна Македония да съблюдават ограниченията.

„ При нас важи рекомендацията за носене на маска, обществена отдалеченост, да стоят далеко хората. На открити пространства е разрешено, до колкото се съблюдава дистанцията. Мисля, че груповото схващане се промени при нас. Все повече хората се придържат към рекомендациите. Остана ние и целият народ да внимаваме, въпреки това, ние се грижим и за духовното здраве и по тази причина я вършим тази концепция всяко вечер. Вече отпускат ограниченията, не е по този начин строго и се надяваме от 15 май към този момент да бъде доста по-добре “, споделя Александър.

В Северна Македония случаите на ковид досега надвишават 1399. Маските са целесъобразни, само че визитата на отрити пространства като паркове не са неразрешени, стига да се съблюдава нужната отдалеченост.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР