Драган Михайлович е роден на 22 август 1991 година в

...
Драган Михайлович е роден на 22 август 1991 година в
Коментари Харесай

Драган Михайлович: Можем да се противопоставим на ЦСКА и Лудогорец, ще опитаме да спечелим всеки мач

Драган Михайлович е роден на 22 август 1991 година в Петрово (Босна и Херцеговина). Юноша е на швейцарския Тичино. През 2008 година подписва първия си професионален контракт с различен швейцарски клуб - Белинзона, където изиграва 76 мача и вкарва 2 гола. През 2013 година Михайлов минава в швейцарския Киасо, с чийто екип изиграва 111 мача и вкарва 13 гола. От 2016 до 2019 година играе в различен швейцарски клуб - Лугано, записвайки 91 мача с 3 гола. Следващия сезон минава в кипърския Апоел (Никозия) като изиграва 21 мача и вкарва 2 гола за тима. Драган Михайлович има 4 мача и 1 гол за юношеския народен тим на Швейцария до 19 години и 5 мача и 1 гол за националния тим до 20 години. С екипа на Левски има 22 мача досега. Футболистът даде изявление за сътрудниците от " Новспорт ".

- Готов ли е Левски за пролетния дял от шампионата?

- Надявам се да сме създали пълноценна подготовка. Настроението в отбора е чудесно. Аз и съотборниците ми организирахме една пълноценна подготовка при положителни условия и на положителни терени в Турция.

- Какъв Левски ще гледаме напролет?

- Вярвам, че Левски ще е по-добър във всяко едно отношение. Ние ще опитаме да печелим всеки мач, защото към този момент сме по-уверени. Искаме да запишем колкото се може по-предно класиране.

- Каква е смяната в клуба след идването на Станимир Стоилов?

- Откакто той е в Левски, настъпиха куп промени. През последната половин година той направи по този начин, че да сме компактни на терена. В Турция имахме време да поработим за тактичност и проект за игра, както и да продължим да сме по-компактни. Имахме време и да се подобрим физически. Мисля, че се подобрихме в два аспекта - физически и тактически.

- Станимир Стоилов разгласи, че спечелването на купата е задачата пред Левски?

- Това е по този начин и ние ще създадем всичко по-силите си, с цел да я спечелим.

- Какви са условията на Станимир Стоилов към вас?

- Иска да бъда играя решително, да бъда нападателен с топка. Треньорът желае от всички нас експанзия, да владеем топката и когато я изгубим, да си я връщаме по на-бързия метод. Не укривам, че тези визии за футбола съответстват с моите.
 Бивш левскар съпостави Мъри с Марио Загало
Бивш левскар съпостави Мъри с Марио Загало

Лусио Вагнер честити рождения ден на Стоилов на патерици

- Имате ли обичан съотборник на терена?

- Разбирам се чудесно с Георги Миланов. Играя много и с Ради Цонев, с Билал Бари, с който сме другари отвън терена. Но най-важно е да имам синхрон с останалите бранители и да не вършим неточности. В нападателен проект сигурно с Георги Миланов съчетавам най-добре.

- Къде е вашата мощ?

- В положителното напредване на терена и положителната организация на игра. Това се видя в контролите, които изиграхме досега. В Турция бяхме много компактни и нападателни, имахме топката и използвахме всяка опция да нападаме. Лицето на Левски би трябвало да бъде това, което показахме есента против Ботев (Пловдив). Левски би трябвало да играе нападателно като тим, да пресира противника си, да постанова темпото и да печели мачовете си.

- Какво е равнището на българския футбол?

- Качеството на играта в България е много обичайно. Но съгласно мен би трябвало да се вдигне темпото на игра. Сега то е малко по-ниско, да кажем от Швейцария да вземем за пример. За мен младите български играчи имат качества, само че темпото би трябвало да се вдигне и да се играе по-бързо. Всички гледахме ЦСКА и Лудогорец в Европа. И видяхме, че техните противници какъв брой по-напред са във физическо отношение.
 Мъри Стоилов: Трябва да стартираме шампионата по най-хубавия метод
Мъри Стоилов: Трябва да стартираме шампионата по най-хубавия метод

" Играчите на Левски са задължени всеки мач да играят добре "

- Можете ли да се класирате измежду първите шест тима в елита на родния ни футбол?

- Защо не. Не мисля, че другите претенденти за призовите места да са по-силни от нас. Ние изоставаме единствено на 6 точки. Играта ни е доста по-добра и с успехите може да финишираме доста по-напред от настоящето си място в таблицата.

- Къде е конкуренцията на Левски?

- В първа лига има положителни тимове. Ботев (Пловдив), Черно море, Локомотив (Пд). Това са тимове с положителни футболисти. Ние обаче би трябвало да мислим за нашето показване. Ако демонстрираме същинските си благоприятни условия, ще печелим мачовете си и ще изпреварим съперниците за призовите места. Вярвам, че по-късно и в плейофите ще се противопоставим на Лудогорец и ЦСКА, и спечелим и против тях.

- Имате ли обичана позиция на терена?

- Преди съм играл в средата на терена и това ми харесваше. Там имах опция да играя повече с топката. От средата на терена потегли кариерата ми. След това започнах да играя като десен краен бранител. Важното е да съм на терена и да давам своя своя принос за тима и да му оказвам помощ да извършва задачите си.

- Как се чувствате като част от Левски?

- Усещането да съм част от Левски е нещо велико и друго. Всеки състезател, когато пристигна в подобен клуб, би трябвало да си даде сметка къде се намира. Аз пристигнах преди година и ми трябваше малко време да го осъзная. Левски има доста отдадена аудитория и правилни почитатели.

- Какво мислите за последователите на Левски?

- Не бях виждал до момента на никое място по-света последователи да дават на футболисти толкоз любов, обич, топлота. Това ни задължава да подобряваме играта си и да се изкачим по-нагоре в класирането. Аз и фамилията ми се усещаме прелестно тук, в случай че зависи от мен бих останал колкото се може по-дълго, само че знаете, че във футбола няма нищо несъмнено. Ще забележим какво ще стане през юни, в този момент мисля единствено за пролетта и за задачите, които Левски преследва. На всички почитатели поисквам да бъдат здрави, тъй като виждате в какви времена живеем. Пожелавам си дружно да изживеем хубави моменти с тях - да се върнем в Европа и следващата година да се борим за купата.
 Сираков: Левски или ЦСКА - кой ще спре Лудогорец? Това е въпросът!
Сираков: Левски или ЦСКА - кой ще спре Лудогорец? Това е въпросът!

Даде изявление за сърби
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР