Драгалевският лифт ще бъде възстановен от собственика му. Това е

...
Драгалевският лифт ще бъде възстановен от собственика му. Това е
Коментари Харесай

ВАС реши Драгалевския лифт да бъде възстановен от собственика му

Драгалевският въжен превоз ще бъде възобновен от притежателя му. Това е окончателното решение на Върховния административен съд, който осъди сдружението " Въжени линии ", благосъстоятелност на " Витоша ски " АД, също да заплати на Столична община разноските по делото - 100 лв..

Новината показа и някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова във фейсбук профила си.

Тя напомня, че заповедта за ремонт и възобновяване на лифта е издадена от основния проектант на София арх. Здравков през април 2021 година Тя обаче бе обжалвана от притежателя " Витоша ски/Въжени линии " на всички вероятни правосъдни инстанции, добавя Фандъкова.

По думите й може да стартира до няколко месеца. Относно Княжевския въжен превоз - правосъдните разногласия по заповедта за неговото възобновяване към момента не престават, разяснява някогашната кметица.
 Готовност за замяна на старите уреди на Княжеския въжен превоз декларират от
Готовност за замяна на старите уреди на Княжеския въжен превоз декларират от " Витоша ски "

Издадена е противозаконна заповед за ремонт и ще я апелираме, акцентират от сдружението

В тази връзка от " Витоша ски " АД излязоха с позиция, в която показват че към този момент 12 години на територията на Природен парк " Витоша ".

" И това го вършим редовно и поредно, като посочваме същинските проблеми пред обновяването на транспортната досегаемост в планината. Ние не чакаме някой да ни задължи или принуди по административен ред, с цел да се случи това ", акцентират от " Витоша ски " АД.

В същото време смятат, че някогашната кметица прави нелепи внушения, че " Витоша ски " АД не желае да модернизира лифтовете и влековете. Това не дава отговор на истината, безапелационни са от компанията.

В позицията се прецизира, че по искане на Витоша ски " АД и след показване на всички нужни документи, Главният проектант на Столична община е издал виза за планиране САГ21ГРОО/23/1 от 13.01.2022 год. за реорганизация на първия сектор на Драгалевския въжен превоз - " Драгалевци заслона ".
 Румен Радев се зае да разчисти и ръждясалите лифтове на Витоша
Румен Радев се зае да разчисти и ръждясалите лифтове на Витоша

В средата на втория си мандат, само че шест месеца преди локалните избори

" Разработили сме план на идейна фаза и сме подготвени повече от година да го внесем за издаване на позволение за градеж ", безапелационни са от " Витоша ски " АД.

Уточняват, че с цел да стане допустимо това, би трябвало да има влезнало в действие утвърждение по околна среда. Затова са сезирали съответно Регионална инспекция за опазване на околната среда - София, само че към този момент повече от година и половина нямали отговор от тях. Това прави невероятно внасянето на плана при Главния проектант на Столична община за одобрение на плановете и издаване на позволение за градеж, допълват от " Витоша ски " АД. Проектът е на водещия международен производител " Допелмайер ".

" Затова е неуместно да се твърди, че надали не Столична община ни задължава, пък ние не желаеме ", показва се още в позицията. Основният проблем пред модернизацията на оборудванията в Политическа партия " Витоша " е, който не разрешава построяването на нови лифтове и влекове от 2012 година Този закон е блокирал опцията за нови вложения в зимна инфраструктура, допълват от " Витоша ски " АД.

И упорстват за среща с новоизбрания кмет Васил Терзиев, с цел да изложат проблемите и да се подхващат съответни стъпки за решаването им.
 Васил Терзиев си слага за цел в един мандат да реши проблемите на Витоша
Васил Терзиев си слага за цел в един мандат да реши проблемите на Витоша

По думите му 29 октомври е самобитен референдум за естествения парк
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР