ДПС започва номинация на кандидати за евродепутати и сформиране на

...
ДПС започва номинация на кандидати за евродепутати и сформиране на
Коментари Харесай

ДПС обяви критериите си за номиниране на кандидати за евродепутати

ДПС стартира номинация на претенденти за евродепутати и съставяне на изборните си щабове по места. Това стана ясно, след днешното съвещание на Централния съвет на партията. На брифинг в централата водачът Мустафа Карадайъ прочете решенията и посочи, че Движение за права и свободи ще се яви независимо на евроизборите.

Първото решение е за съставяне на Централен избирателен щаб. Областните препоръки на партията ще сформират до седмица регионалните изборни щабове, а общинските – до две седмици.

Третото решение е за приемане на критерии за номиниране на претенденти за членове на Европейския парламент. Те включват: задълбочено познаване на европейските институции и политики, съпричастност към полезностите на либерализма, притежаване на един от работните езици на Европейски Съюз, построен престиж, положителни информационни качества, съобщи Карадайъ.

Номинираните претенденти би трябвало да бъдат препоръчани до 30 март на Централния избирателен щаб от регионалните управления. Листата на Движение за права и свободи ще се състои от 17 души.

„ Номинации могат да бъдат препоръчани от регионалните препоръки на Движение за права и свободи, Централния действен съвет на младежкото Движение за права и свободи, Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи и ръководителя на партията. Централният съвет упълномощава ръководителя и Централното оперативно бюро да подредят листата от претендентите “, посочи Мустафа Карадайъ.

„Промените в изборния кодекс, препоръчани от Движение за права и свободи, бяха сериозен политически тест за ГЕРБ и за следващ път те се провалиха“, разяснява водачът на Движение за права и свободи.

„ Днес приехме декларация. Централният съвет на Движение за права и свободи удостоверява своята безапелационна позиция че популистко-националистическото ръководство на страната е цялостен неуспех. ГЕРБ генерира напрежение, неустановеност и неустойчивост. Два месеца преди евроизборите се намираме в политическа рецесия и главната отговорност носи ГЕРБ. Основни аргументи са неналичието на промени и некадърност за носене на отговорност. Сериозното тъпчене на правата на българските жители крие тъпчене и на европейските полезности. Случилото се с ЦИК беше следващият тест и ГЕРБ се провали “, уточни Карадайъ.

„Знакът, който даваме на ГЕРБ и всички, е отговорност и угриженост за положението на страната“, изясни Карадайъ като акцентира, че не е в стила на Движение за права и свободи да насочва закани за предварителни избори.

На въпрос по кои цели ще работят определените евродепутати от листата на Движение за права и свободи, Карадайъ отговори „Приоритетите ни са: чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена сила и високи технологии“.

„Ние не сме предложили преференциалното гласоподаване да отпадне, предложихме по-справедлив предел на преференциите“, посочи водачът на Движение за права и свободи на журналистически въпрос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР