ДПС внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата

...
ДПС внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата
Коментари Харесай

ДПС внесе в НС промени в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с КТБ

ДПС внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата неплатежоспособност, свързани с " вторичното плячкосване на КТБ ". Един от вносителите на законопроекта е Делян Пеевски .Мотивът за внасянето на измененията е случилото се с КТБ и нейните активи след оповестяването й под необикновен контрол през лятото на 2014-та година до в този момент. 

Според Йордан Цонев , различен от вносителите, законопроектът ще е мним юридически инструмент в ръцете на синдиците, в случай че завоюват делата да възстановят заграбеното от КТБ:Разграбени активи, ще се получи опция синдиците да ги върнат на страната и оттова на всички ощетени.Ако измененията бъдат признати, ще се обезсилят и ще се разгласят за недействителни всички фиктивни прихващания, цезии и прекачване на вземания, по които няма фактически и съответно заплащане. Още за предстоящите резултати от Хамид Хамид : Обявяват се за оскъдни заличаванията на всички обезпечения, особени залози и ипотеки, осъществени от квесторите на банката, за което те не са имало такова право и за което са подсъдими сега.
От Движение за права и свободи оферират още да се усили срокът от 2 на 5 години, в който синдиците да могат да предявяват искове против трети лица за разграбеното имущество. Цонев изясни, че законопроектът е отговорът на всички обвинявания към Пеевски, че взел участие както във банкрута на КТБ, по този начин и във вторичното плячкосване на активите на банката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР