ДПС винаги е настоявало всички български граждани, независимо от това

...
ДПС винаги е настоявало всички български граждани, независимо от това
Коментари Харесай

ДПС пак иска законова промяна, за да си осигурява по-лесно гласове от Турция

ДПС постоянно е упорствало всички български жители, без значение от това къде се намират, да упражнят правото си на избор. Не става въпрос за рейсове и за европейските избори, тъй като за евровотът има условие да се гласоподава в съответната страна. Искаме смяна на уседналостта. Така депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев призна, че Движението желае още веднъж смяна на Изборния кодекс и връщане на остарялото състояние – когато не трябваше най-малко 6 месеца да имаш адресна регистрация в дадена община, с цел да гласуваш там.
Според Цонев, макар че някой живее да вземем за пример в Истанбул, той имал парцел в България, имал родственици и не му било безразлично кой ръководи общината. Те се връщат, сподели депутатът и даде образец, че хора се прибирали и от други страни, освен Турция. Ще настояваме, въпреки да знаем, че сме сами, съобщи Цонев, който не призна, че претекстът е привличане на гласове от Турция в интерес на Движение за права и свободи за локалните избори през есента и акцентира, че Движение за права и свободи ще предложи и да отпадне възбраната за пропаганда на непознат език. Като пристигна в този момент Макс Вебер (бел. ред. – претендентът на ЕНП за ръководител на ЕК), ГЕРБ какво е вършат, попита националният представител. Той отхвърли да имало случай на протест на Движение за права и свободи да не се превежда на български език.
Етническо напрежение?
Същевременно Цонев порица Красимир Каракачанов поради думите му, че " ромите са доста нагли " и етническият въпрос е доста рисков. И попита – кои роми са нарушители – тези, които чистят София, Варна, Бургас на минус 20 градуса? Защо министър председателят мълчи, за какво президентът мълчи? Затова ще желаяме прокуратурата да каже дали думите на Каракачанов съставляват подбудителство към етническа ненавист, заключи депутатът на Движение за права и свободи. Той обаче избегна да разяснява по какъв начин се получава по този начин, че всеобщо на ромите им се разрешава да имат противозаконни жилища, а някои от тях около избори се снабдяват с първокласни противозаконни къщи, като попита къде било задължението на обществото да приобщи ромската общественост.
Специално за случая " Войводиново " Йордан Цонев беше безапелационен, че там кметът е на Вътрешна македонска революционна организация и разгласи, че би трябвало да има осъдени, само че не цялостен етнос. Той добави и друго – най-после всички партии щели да дойдат на позицията на Движение за права и свободи, че България би трябвало да си създаде национални цели и да ги следва.
Изборът на F-16
Пред Нова телевизия Цонев не видя нищо неловко, че Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация са на едно мнение за договарянията за F-16. Неудобна е за всички останали партии, разгласи националният представител и не пропусна да каже по какъв начин през цялата си история Движение за права и свободи следвало пронатовски курс. Трябваше да се мине към директни договаряния през цялото време, не да се канят огромни европейски корпорации да харчат пари за конкурс и да се наскърбяват в този момент, е тезата на Цонев.
На запитване дали такива значими въпроси се вземат решение на срещи като тази сред Ахмед Доган и американския дипломат Ерик Рубин, Цонев отговори, че на тази среща не се бил обсъждал въпросът за F-16 и отхвърли, че такива срещи се трансформират в един тип пазарлък – на нас това, на вас това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР