ДПС върнаха надвзетата партийна субсидия, която, според разчетите на финансовото

...
ДПС върнаха надвзетата партийна субсидия, която, според разчетите на финансовото
Коментари Харесай

ДПС върнаха надвзетата партийна субсидия

ДПС върнаха надвзетата партийна дотация, която, съгласно плановете на финансовото министерство, е над един милион и 625 хиляди лв.. И през днешния ден политическите сили в Народното събрание не стигнаха до предстоящите съвещания за размера на дотациите. Точно преди седмица бюджетната комисия одобри предлагането на ГЕРБ за дотация от 1 лев за получен глас, само че то досега не е влезнало за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала. Патриотите обявиха, че могат да поканят и премиера Бойко Борисов на диалози по тематиката.

Сагата към размера на партийните дотации остава с неразбираем край. От Движение за права и свободи считат процедурата за смяна на текстовете за завършена.
Делян Пеевски - Движение за права и свободи: Това е смешно, което се случва сега. Субсидията е призната на второ четене 1 лев, този въпрос е приключил. Комисия на второ. Докладът е направен, по какъв начин ще го създадат. Ако имат намерение да нарушават парламентарните правила, дано да видят. Ние няма да гласуваме в комисия друго, дано да си гласоподават. Как ще го създадат? Има ли такава парламентарна техника? Субсидията е 1 лев, сътрудници. Мустафа Карадайъ: А има и периоди за внасяне на оферти, периодите са изтекли.Делян Пеевски: Разговорите с ръководещата партия завършиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем. 1 лев.
Движение за права и свободи реагираха също, че ръководещите са отхвърлили техни хрумвания за по-ниски Данък добавена стойност ставки.
Делян Пеевски: Щом са попарили българските деца и детските градини, да са живи и здрави.
Патриотите не престават да чакат диалози. А шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова към момента е в чужбина.
Валери Симеонов - ръководител на НФСБ, Оперативна програма: След като това решение е минало и на второ четене в бюджетна комисия, какъв е изходът оттук насетне? Всичко е допустимо, може да има публицистична корекция в сумата, може да бъде отхвърлено, може да бъде признато. Може да не изчакаме управлението парламентарното на ГЕРБ, защото тук става въпрос за политически сделки, а не парламентарни. Mоже да желаяме господин Борисов да пристигна още през днешния ден или на следващия ден.
ГЕРБ през днешния ден заобиколиха коментар по тематиката.
Тома Биков - ГЕРБ: Имаме дисциплинираност, разберете се с пресцентъра и ще ви кажа, имаме позиция, по този начин или другояче.
От " Воля " считат, че е евентуално да се резервира сегашният размер на дотациите. Според Веселин Марешки е обикновено партиите да получават сред 300 и 500 000 лв.. Лидерът на Воля през днешния ден сподели още, че обмисля да се кандидатира за кмет на София.
Веселин Марешки - водач на Воля: Вижте много екзотични кандидатури - на омбудсмана, на началник на шоу, на други водачи, то просто в случай че в действителност ще се прави такова цирково зрелище, може и ние да се включим там, това беше концепцията на кандидатурата ми.
Дали Марешки фактически ще влезе в кметската конкуренция, и кои съществени и екзотични претенденти ще се включат в нея, ще стане ясно в идващите месеци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР