ДПС упрекна властта, че сделката за ЧЕЗ се осъществява непрозрачно,

...
ДПС упрекна властта, че сделката за ЧЕЗ се осъществява непрозрачно,
Коментари Харесай

ДПС смята, че трябва да се търси прозрачност за сделката за ЧЕЗ

ДПС укори властта, че договорката за ЧЕЗ се реализира непрозрачно, и настоя да се произнесат способените регулаторни органи.
" Ние считаме, че тази договорка се реализира в тежка корупционна тишина. Продажбата на най-големия електроенергиен разпределител, от което зависи цената на тока за българските жители и бизнеса, а също по този начин и националната сигурност, не може да се реализира по подобен метод ", съобщи Йордан Цонев, представен от пресцентъра на партията.
" Ние призоваваме ръководещите от ГЕРБ и мъничкия им съдружен сътрудник да задействат органите на страната, които са способени, да се произнесат по тази договорка. А точно – ДАНС и трите регулатора – КЕВР, КФН и Комисията за защита на конкуренцията ", сподели още зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.
" Всичко по тази договорка би трябвало да бъде транспарантно и тя да се реализира в полза на българските жители и националната ни сигурност. Затова ние настояваме държавното управление да пристигна идната седмица в Народното събрание и да запознае народните представители с детайлностите по договорката и мнението на органите. Впрочем тази договорка доста подозрително се стартира и от медиите от кръга " Капитал " като ни я показват като към този момент приключен факт ", показва Цонев.
Междувременно ръководителят на КЕВР Иван Иванов изрази подготвеност регулаторът да ревизира договорката.
По-рано през днешния ден в декларация от парламентарната естрада соцлидерът Корнелия Нинова разкритикува, че ръководещите дават ЧЕЗ на втора Гинка. Пред медиите в Народно събрание пък енергийният министър Теменужка Петкова разяснява, че страната няма отношение към тази договорка, тъй като тя се осъществя по чешкото законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР