ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ,

...
ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ,
Коментари Харесай

Нинова: ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП

ДПС убиха с един патрон два заека - и ГЕРБ, и Оперативна програма, разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова на провеждащия се през днешния ден Национален съвет на Българска социалистическа партия.

Тя уточни, че последните два месеца са били белязани от неустойчивост на ръководещата коалиция - с борби за власт вътре в Оперативна програма, сред Оперативна програма и ГЕРБ и сред лобитата в ГЕРБ, както и сред ръководещите и рпезидента.

Според Нинова пт петък, когато съвещанието на Народното събрание се провали поради липса на кворум, в страната има напълно нова политическа обстановка:

" Движение за права и свободи убиха с един патрон два заека - и ГЕРБ, и Оперативна програма. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път Движение за права и свободи също. Изправени пред опасността Народното събрание да бъде блокиран, държавното управление да падне и да изгубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на Движение за права и свободи и извършиха изискването им - да отдръпват закона за локалното ръководство. Вчера изискването беше този закон. А идващите условия? С този ход Движение за права и свободи изтриха патриотите от политическата карта. "

Според водача на левицата огромната опасност за България е връщането на Движение за права и свободи на власт.

" Нека се знае - Движение за права и свободи ръководи ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, тъй като великодушно им се подмятат трохи от държавната софра. У управялващите няма правила, няма идеологии, няма стратегия. Ето по тази причина сме призвани да бъдем опция на статуквото. Ако искахме власт непременно, в този момент и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не желаеме това. Искаме промяна на модела и по тази причина сме разнообразни. "

Депутатът от левицата Крум Зарков разгласи, че на днешното съвещание ще бъдат направени промени в Предизборния щаб на партията. По думите му доста евентуални са предварителни парламентарни избори, само че даже такива да няма, през 2019 предстоят европейските и локалните избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР