ДПС трябва да участва във властта, но това трябва да

...
ДПС трябва да участва във властта, но това трябва да
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: ДПС може да е във властта, но без Доган, Пеевски, Данчо Ментата

ДПС би трябвало да взе участие във властта, само че това би трябвало да е едно реформирано Движение за права и свободи без Ахмед Доган, без Делян Пеевски, без Данчо Ментата, без Мустафа Карадайъ, без Рамадан Аталай. Сега нито една партия няма да взе участие в коалиция с сегашното Движение за права и свободи. Ахмед Доган към този момент вреди на българските турци и не им оказва помощ.
Това съобщи пред бТВ някогашният аграрни министър Мехмед Дикме.

" Очаквам една незаинтересованост на идните евроизбори. Вижте какво се случва при Движение за права и свободи. Ахмед Доган не постави нито един турчин на избираемо място в листата. Това е опит. За Движение за права и свободи евроизборите не са значими. Те си вършат опит какъв брой гласа ще съберат на тези избори. Аз в никакъв случай няма да кажа неприятна дума против Движение за права и свободи “, сподели още Дикме.

Според него, оставането на Доган в ръководството е нездравословно за България и до момента в който той е там нито една партия няма да си партнира с тази групировка. По думите му, Бойко Борисов сега си партнира с тях, само че в случай че това продължи ГЕРБ ще загуби и ще се трансформира даже не във втора, а в трета политическа мощ.

„ Искам да поздравя прокуратурата за взетото решение да се ревизират къщите за посетители. Обществото чака някакво решение по тази тематика. Странното е, че от Държавна фирма " Земеделие " си мълчат и никой не взима отношение по тази тематика. “

С тези думи стартира коментарът на Дикме по тематиката за разпоредената от прокуратурата инспекция на всички планове, подавани по размер 311 " Разнообразяване към неземеделски действия " по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година Всички планове са финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни здания (къщи) за посетители.

" Идеята на тази стратегия е прелестна. В доста райони се построиха хубави хотели и къщи, които дават самун на хората. Все отново Държавна фирма " Земеделие " позволи необмислено да се строят къщи по тази стратегия, като на всички е било ясно, че те ще са за персонално прилагане. Основната виновност за тези къщи е в Държавна фирма " Земеделие ". Не са отговорни тези, които ядат баницата, а тези, които я дават. Държавна фирма " Земеделие " е трябвало да управлява, само че очевидно не го е направил. В случая със зам.-министър Александър Манолев ми намирисва на корист със служебно състояние ", сподели още Дикме.

" Задължително би трябвало да се търси отговорност на Държавна фирма " Земеделие ". Всички знаеха, че има проблем с тези къщи за посетители - Европа знаеше, обществото знаеше. Тази стратегия не съществува към този момент тъкмо поради тези проблеми с къщите. Трябва да се ревизира дали има някакви зависимости и дали някой не прикрива Държавна фирма " Земеделие ". Лично аз се колебая, че ще има връщане на пари по тази европрограма от притежателите на тези къщи. Давността е 5 години и при множеството къщи за посетители този период е изминал. Собствениците на тези къщи в този момент могат да си вършат с тях каквото си желаят. Пари ще връщаме всички ние, тъй като Европа ще ни глоби и тази глоба ще бъде платена от бюджета. Тази тематика с къщите за посетители е доста по-сериозна от тематиката за жилищата на няколко политици. По програмата за къщи за посетители са отпуснати над 200 млн., а това са пари на всички европейски данъкоплатци. Обществото като цяло е омерзено от тези кавги ", безапелационен беше Мехмед Дикме.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР