ДПС си прави реклама със „златните паспорти“, това е политически

...
ДПС си прави реклама със „златните паспорти“, това е политически
Коментари Харесай

Петков: „Златните паспорти“ са политически пиар на ДПС


Движение за права и свободи си прави реклама със „ златните паспорти “, това е политически пиар. Това съобщи пред медиите министър председателят от Сърбия, където е на посещаване по покана на сръбския му сътрудник Ана Бърнабич.

Той акцентира, че шефът на Българската организация за вложения Стамен Янев не му е юрист.

Той изрази насладата си от днешното решение на Конституционния съд, че правосъдният министър може да изиска оставката на основния прокурор.

„ Беше значимо да се знае, че статутът на основния прокурор не е единствено Господ да е над главата му, а има процедура, по която министърът на правораздаването може да внесе претенции към Висшия правосъден съвет. Сега ще е доста значима ролята на Висш съдебен съвет. Сигурен съм, че правосъдният министър ще внесе обстоятелства, които ясно ще покажат, че има непозволени дейности. Въпросът е да забележим дали Висш съдебен съвет е подготвен да поеме отговорността, която му е дадена по Конституция, и да свърши работата си “, уточни министър председателят.

Към момента министър-председателят изготвя лист с лицата, които ще показа по време на утрешния си разпит в Прокуратурата.

„ Този лист ще бъде импортиран от мен. Той не е скришен. Ще дам медийните изявления, свързани с всяко едно лице. Трябва ясно да поговорим за какво и по какъв начин Прокуратурата до този миг не е била настояща в цялостния смисъл на думата и за какво и по какъв начин публичната информация и изявления не са били разследвани. Прокуратурата има два избора – единият да изяснява за какво не е направила нищо до този миг. Другият – да се задейства “, акцентира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР