ДПС ще внесе искане за допълнително финансиране на Руската църква,

...
ДПС ще внесе искане за допълнително финансиране на Руската църква,
Коментари Харесай

Пеевски настоя незабавно да отворят Руската църква

ДПС ще внесе искане за в допълнение финансиране на Руската черква, а Българска социалистическа партия желае изключително чуване на шефа на ДАНС Пламен Тончев във връзка отчета, поради който бяха експулсирани съветските свещеници, а църквата - затворена.
 
Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е безапелационен, че храмът " Св. Николай Мирликийски ", прочут като Руската черква, би трябвало да бъде отворен още веднъж. По думите му в границите на деня би трябвало да се разбере кой е притежател на църквата.
 
" Който я е заключил - да отвори църквата. Нека изслушаме ръководителя на ДАНС по тематиката, щом службите имат данни. Въпросът е за какво една черква в центъра на София е затворена и по каква причина. Нека страната да каже кой е притежателят и да се задействат това да се отвори ", сподели Пеевски.
 
Според него ръководителят на ДАНС е прекалил с тона си към Кирил Петков. Пеевски разясни, че ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи не са се отказали от концепцията за промяна на националния празник в Конституцията и че концепцията ще се разиска сред първо и второ четене. Той упорства да се разбере кой е разпоредил църквата да затвори.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР