ДПС ще сезира главния прокурор по получени от тях сигнали

...
ДПС ще сезира главния прокурор по получени от тях сигнали
Коментари Харесай

ДПС сезира Гешев за нарушения при придобиване на златни паспорти

ДПС ще сезира основния прокурор по получени от тях сигнали за нарушавания при придобиване на българско поданство посредством вложения или така наречен златни паспорти.

„ Ще желаеме цялостна провека от прокуратурата за всеки обособен случай, тъй като това, което виждаме от документите, е ужасно – появяват се доста забавни китайци, руснаци и всевъзможни там. Искаме да разберем кой е лобирал за всеки от тях, какви нарушавания и какви далавери са правени с тези паспорти “, съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Хамид Хамид изясни пред публицисти в Народното събрание, че от 2013 година до сегашния миг са издадени такива паспорти на 103 лица от всякаква националност.

" С огромно страдание желаеме да заявим, че плана, с който искахме цялостна инспекция на всички случаи, при които е давано българско поданство против инвестиция, беше отритнат. Това води до извода, че някой го е боязън от тази инспекция и че някой желае да прикрива някого. Вместо това разбрахме, че Министерството на правораздаването ще разпорежда инспекции на някои случаи, само че изборно. Тоест там, където някой се е изцапал, ще бъде затулен ", разяснява Хамид Хамид.

" Разполагаме с документи, ще сезираме основния прокурор за всички съответни случаи, както и ще желаеме цялостна инспекция на прокуратурата, тъй като се вижда нежеланието на ръководещите да извършат тези проверки``, добави още депутатът от Движение за права и свободи.

По думите му тази тематика е една от най-чувствителните в Брюксел. " Нарушенията в България при издаването на " златни " паспорти е една от аргументите да не отпаднат визите за Съединени американски щати, тъй че ние сме решени да стигнем до дъно ", уточни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР