ДПС ще продължава да настоява да премахне изискването за уседналостта

...
ДПС ще продължава да настоява да премахне изискването за уседналостта
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Не е честно американският народ да плаща цялата цена за нашата сигурност

ДПС ще продължава да упорства да отстрани условието за уседналостта за избори. Искаме уседналостта да има напълно различен темперамент, какъвто има в Европейския съюз. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Българските изселници в Турция имат къщи в България, заплащат локални налози и не им е беразлично кой кмет ще чисти и ще се грижи за сигурността в съответните обитаеми места у нас. Каква е разликата с тези български жители, които са в Канада да вземем за пример? Правим това в името на всички български жители, съобщи Цонев.

Ще настояваме и да отпадне възбраната за пропаганда на непознат език. Защото питаме ГЕРБ – в този момент като пристигна Макс Вебер, той на какъв език ще приказва? По евроизборите има чужденци, уточни Йордан Цонев. В отговор на думи на водещия, че Вебер по всяка възможност ще приказва с преводач, Цонев съобщи: "И при нас постоянно има превод ".

Той разяснява и поддръжката на Движение за права и свободи за вчерашното решение на Народното събрание да разпореди на кабинета да организира договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за нов вид военен аероплан F-16V, Block 70.

Движение за права и свободи е партията, която първа сложи въпроса за НАТО и непроменяемо от 1990 година следва пронатовски курс. Затова казахме, че покупката на нови изтребители не е комерсиална договорка, а стратегически политически избор. Всички причини за националната сигурност сочеха, че би трябвало да се премине непосредствено към договаряния. Ние сме избрали НАТО като сътрудник на груповата сигурност, а Съединени американски щати са най-големият сътрудник в Алианса, най-мощният военно-промишлен комплекс, най-мощната войска, те се грижат за сигурността на сътрудниците в НАТО, грижат се и за нашата сигурност. Трябва да кажем това без двуличие, тъй като не е почтено американският народ да заплаща цялата цена за нашата сигурност, съобщи Цонев.

Движение за права и свободи е с ясното схващане, че националната сигурност на България не може да бъде предпазена с ресурсите на България, а би трябвало да бъде предпазена с ресурсите на НАТО и Съединени американски щати, добави той.

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи сподели, че в Движението са съществени загрижени от повишаването на етническото напрежение след случая във Войводиново, при който двама братя от ромски генезис пребиха боен, а в коментар вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че "циганите са станали доста нагли ". Има престъпно действие, което би трябвало да бъде осъдено с цялата суровост на закона. Но не може да етнизираш престъпното действие, тъй като по този метод създаваш етническо напрежение. Когато вицепремиер като Каракачанов приказва сходни неща, това е рисково. Ние желаеме да разберем министър председателят ще се разграничи от думите на Каракачанов, за какво министър-председателят мълчи, за какво мълчи и президентът по тази рискова за етническия мир тематика. Чакаме институциите да се произнесат, съобщи Йордан Цонев.

Тази общественост има потребност от общодържавна политика, добави той.

България има потребност от нови цели, които да бъдат вкарани в стратегии на обособените партии, които всички партии да следват, когато дойдат на власт. Когато страната се движи без посока, не се вършат промяна, няка по какъв начин страната да увеличи виталното си ниво и страната най-сетне да се отлепи от дъното. Основен приоритет би трябвало да е ускореното развиване, сподели още Йордеан Цонев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР