ДПС ще настоява за намаляване данък добавена стойност не само

...
ДПС ще настоява за намаляване данък добавена стойност не само
Коментари Харесай

По-ниско ДДС за всички храни ще иска ДПС

ДПС ще упорства за понижаване налог добавена стойност освен за хляба, само че и за целия хранителен бранш. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ, който дружно с депутати от парламентарната група, се срещна с Мариана Кукушева, ръководител на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите, Костадин Костадинов, ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите и Савина Влахова, ръководител на Съюза на мелничарите в България.

Това е втората среща на парламентарната група с браншови организации. Вчера от ПГ на Движение за права и свободи организираха среща с представители на фармацевтичния бранш, с цел да обсъдят концепцията за понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите.

Групата разгласи подготвеност да внесат такова законодателно предложение, в случай че получи увещание от страна на съответния отрасъл, че в реалност цените за крайния консуматор ще спаднат. Карадайъ изрази задоволеност от извършената през днешния ден среща.

" Констатирахме, че най-високият Данък добавена стойност в хранителния бранш по отношение на прилежащите страни и страните от Европейски Съюз, е в България. Високият Данък добавена стойност води до предпоставки за сив бранш в сектора и понижаване на конкурентоспособността на нашите производители ", уточни той.

Според Карадайъ намаляването на Данък добавена стойност за целия хранителен бранш се нуждае от изчерпателен разбор и съпоставяне на ставките със прилежащи страни.

" Ние не се отхвърляме от понижаване на Данък добавена стойност освен за хляба, само че и за целия хранителен бранш, което ще докара до по-голяма конкурентоспособност на нашите производители. Ефектът ще е доста по-голям ", разяснява той.

По думите му Движение за права и свободи ще продължи работа и ще търси необятен публичен спор и единодушие за сходна законодателна смяна. " Прибързани дейности не вършим и няма да вършим ", безапелационен е Карадайъ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР