ДПС ще иска оставката на Валери Симеонов заради езика на

...
ДПС ще иска оставката на Валери Симеонов заради езика на
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Оставка и на Валери Симеонов!

ДПС ще желае оставката на Валери Симеонов поради езика на омразата, който той си разрешавал да употребява. Това разгласи през днешния ден депутатът Йордан Цонев, съгласно който вицепремиерът ставал знак на омразата.

" Ние от парламентарната група на Движение за права и свободи сигнализираме за езика на омразата, от който е пострадал целият народ и когато тук от тази естрада сътрудника Стойнев загатна името на Валери Симеонов, то тук се чуха подвиквания, изясни Цонев. - Какъв език има Валери Симеонов?! Той не беше ли в същото студио? Не се ли отнесе по същия метод към водещия. Неговата оставка е по-лесна от тази на сътрудника Тодоров. Достатъчно беше Борисов, като угрижен за свободата на словото, да изиска оставката му, по този начин както тази на Тодоров. Много е елементарно тази поредна политика да се придвижи. И да викате, и да не викате, ние ще желаеме тази оставка! Валери Симеонов не си разрешава единствено да изповядва този език, той е признакът на езика на омразата! ", добави Йордан Цонев.

Междувременно пред Народното събрание имаше митинг, проведен от Асоциацията на европейските публицисти, на който едно от настояванията също бе оставката на вицепремиера. Запитана за настояването на протестиращите, Силвия Великова от БНР заключи: " Ние чакаме опрощение от господин Симеонов, а в естествените страни това значи оставка. Очакваме да осъзнае какво е направил и най-малко да се извини. "

Преди няколко дни Симеонов упрекна " Нова телевизия ", Би Ти Ви, Българска национална телевизия и БНР, че водят " огромна проведена клеветническа акция " против него и ги заплаши със съд, в случай че не му се извинят в период до 24 часа. Вицепремиерът сложи ултиматума на тези медии да получи опрощение за метода, по който беше отразено присъединяване му в " Нова телевизия " преди няколко дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР